Nyíregyháza

2022.05.26. 17:30

Íz- és élménygyűjtő biciklitúrára indulnak

A 36 kilométeres biciklis kirándulás résztvevői csatlakoznak a gyermek- és családi naphoz Homoktanyán.

KM

Az úti cél ezúttal Homoktanya lesz | Fotó: az alapítvány archívuma

Kissé felhős, kora nyári meleget jósolnak az előrejelzések szombatra – éppen kerékpártúrához illő időjárás. A Zöld Kerék Alapítvány tagjai ki is használják a lehetőséget, hogy ismét nyeregbe pattanjanak: ezúttal Nagyhalász-Homoktanya az úti céljuk, és az élménygyűjtés mellett a gasztronómia is szerepet kap – tudatta lapunkkal Kazai Béla, a szervezet tagja. 

A csapat, amihez bárki csatlakozhat, aki kedvet érez a programhoz, május 28-án 10 órakor a nyíregyházi Kossuth térről indul, s egy rövid láblógatásra megáll a Lónyai-főcsatorna hídjánál, mielőtt begurul Homoktanyára. 

Kenyérlángos, sült alma 

Hogy a nap még színesebb legyen, a kerékpárosok bekapcsolódnak a településrész gyermek- és családi napi eseményeibe a közösségi udvarán. A rendezvényt a Móka Duó gyermekműsora nyitja, majd napközben közönség elé lép még a Gyerecsak zenekar. 

A színpadi programok és a tombolasorsolás mellett egész nap kézműves-foglalkozások, arcfestés, lufihajtogatás, ugrálóvár, sétakocsikázás és kirakodóvásár várja a látogatókat. Ebédre kenyérlángos és sült alma kerül majd a terítékre, mely kóstolójegy ellenében fogyasztható. 

A családi nap zárása után, 16 óra körül indulnak vissza a megyeszékhelyre a túrázók. A táv 18-18 kilométer oda és vissza, kerékpárúton, alacsony forgalmú mellékúton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában