Nyíregyháza

2022.05.31. 14:43

Képeken és versben a hulladékgyűjtés

Km

A pályamunkákból nyílt kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központban június 7-éig látható

Fotó: Dodó Ferenc

A megyeszékhely önkormányzata, valamint az ÉAK Nonprofit Kft. márciusban pályázatot hirdetett óvodásoknak és általános iskolásoknak: a feladat egy szelektív hulladékgyűjtéssel, kukás járattal, hulladék- udvarral kapcsolatos saját élmény bemutatása volt, szabadon választott rajzeszközökkel, vers- vagy mondókaírással. 

Több mint 200 pályamunka 

A hétfői díjkiosztón elhangzott: a város 11 óvodájából, valamint 9 általános iskolájából összesen 206 gyermek készített kreatív pályamunkát. A pályázatokat korcsoportonként díjazták, a legjobbak 15-10-5 ezer forint értékű könyvutalványt kaptak, de senki sem távozott üres kézzel: valamennyi pályázót kis méretű, kuka alakú tolltartóval jutalmazták meg a szervezők. A kft. Facebook-oldalán közönségszavazásra bocsátották a pályamunkákat, a legtöbb kedvelést elérő alkotások beküldői 15 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt kaptak. 

Azon iskolák és óvodák képviselői is ajándékutalvánnyal gazdagodtak, ahonnan létszámarányosan a legtöbb pályamunkát küldték be. A Kodály Zoltán Általános Iskolából 73 pályamunka érkezett, a Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézményéből 14 – ezen intézmények 50 ezer forint értékű sportszer-, illetve játékszervásárlási utalványt kaptak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában