Nyíregyháza

2022.05.06. 11:13

Rangos díjra jelölték a nyíregyházi születésű színészt

Thuróczy Szabolcs lehet a legjobb férfi főszereplő.

KM

Thuróczy Szabolcs és Pásztor-Várady Mór a filmben

Fotó: Filmsquad

Kiderült, hogy a rangos hazai elismerés előzsűri bizottsága kategóriánként mely alkotásokat és alkotókat jelöli 2022-ben a Magyar Mozgókép Díjakra – közölte a Nemzeti Filmintézet. Az egyik díjra a nyíregyházi születésű színész, Thuróczy Szabolcs is esélyes: a Szia, Életem! című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplő kategóriában kapott jelölést. A film várhatóan 2022 nyarán debütál a mozikban. 

Nyáron lesz az átadóünnepség 

A vígjátékban Thuróczy Szabolcs egy ihlethiányos írót alakít, akinek egyik pillanatról a másikra csöppen bele az életébe a sosem látott kisfia, és meg kell tanulnia, mit jelent apának lenni. A kategóriában Thuróczy Szabolcs mellett Eperjes Károly a Magyar Passióban, Kulka János A játszmában, Mátray László az Attila, Isten ostorában, valamint Dietz Gusztáv Külön falkában látott játékáért nyerheti el a Magyar Mozgókép Díjat. 
Az ünnepélyes díjátadó június 12-én lesz a Magyar Mozgókép Fesztiválon, ahol húsz kategóriában ismerik el a legjobbakat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában