Nyíregyháza

2022.05.06. 07:29

Rendhagyó néprajzi óra lesz a Kölyökvárban

KM

A Duna Művészegyüttes

Fotó: A DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES ARCHÍVUMA

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület következő programja igazi kuriózum, különleges program, különleges előadókkal. 
A rendhagyó néprajzi óra szerkesztője és moderátora Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke. A Göncöl Zenekar muzsikájára a Duna Művészegyüttes táncosai mutatják be a viseleteket és a táncokat. 

Közülük többen, korábban a nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium táncos növendékei voltak, egyikük az elmúlt években a Táncművészeti Tagozat mestereként oktatott az intézményben. A megyei szakmai továbbképzés része a program, amely nyitott, tehát bárki látogathatja, belépődíj nincs, de egy előzetes, regisztrációs jelzést kérnek a résztvevők létszámának és nevének feltüntetésével az egyesület közösségi oldalán (facebook.com/SZSZBMNE), üzenet formájában. Pénteken és szombaton délután az ifjúsági és felnőtt korosztályt, szombat délelőtt pedig a gyermekek jelentkezését várják – tudatta Demarcsek György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület elnöke. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában