Nyíregyháza

2022.05.14. 11:23

Szelektív szombat a Kossuth téren

Egész nap játékos feladatok várják a megyeszékhely főterén az érdeklődőket.

A nyíregyházi Zelk iskola 2/A osztálya is komolyan vette a szelektív szombat játékos feladatait

A megyeszékhely önkormányzata és az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Szelektív szombat elnevezésű szemléletformáló rendezvényét, melynek ezúttal is Nyíregyháza főtere, a Kossuth tér adott otthont. Az érdeklődőket dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere köszöntötte, aki szerint fontos, hogy környezettudatos fiatalokat neveljünk, ez fontos a városkép szempontjából is.

- Azt remélem, hogy minden korosztály „visz magával” valamit haza ebből a napból, hiszen fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre, legyen az az otthonunk vagy az iskola, ahová járunk, vagy a munkahelyünk, ahová nap mint nap bejárunk – fogalmazott Éberhardt Gábor, a Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Elmondta, ez a tizenkettedik Szelektív szombat a sorban, így nem véletlen, hogy tizenkét játékos állomás várja az érdeklődőket a Kossuth téren.

A családi nap kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást kínál, a gyerekek a regisztráció után egy „menetlevélen” gyűjthetik össze a különböző állomások teljesítése után megszerezhető pontokat. A legjobban teljesítő családokat jutalmazzák, így az első egy belföldi wellnesshétvégét, a második egy kerékpárutalványt, míg a harmadik egy tabletet kap ajándékba. A kicsiket és nagyokat lengőteke, sajtfal, labirintus, szelektáló verseny, óriáskirakó várja egész nap. A szervezők arcfestéssel, kézműves sátorral és ugrálóvárral is készültek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában