Vásárosnamény

2022.05.24. 12:00

Tartalmas programokat kínál az idei Beregi Hét

Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere nyitotta meg a rendezvényt

Fotó: Önkormányzat

„...ide kell hoznunk a nagyvilágot, ide kell hoznunk mindent, ami szép, ami jó, ami nemes és amit érdemes” – ez a Veres Péter-idézet a mottója a XXI. Beregi Ünnepi Hétnek, amelyet Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere és Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke együtt nyitottak meg hétfőn, a nagyszámú közönség előtt, a Beregi Múzeumban. Azt követően dr. Páll István A bécsi szalagtól a magyaros stílusig című könyvét mutatta be. Kedden U19-es kispályás focitornát rendeztek az Eötvös József Általános Iskola műfüves pályáján, rendhagyó irodalomórát tartott a művelődési központban Bosnyák Viktória író, műfordító és ugyanott megnyílt Moritz Lívia Illusztrációim selyemben és olajban című tárlata, illetve Lőrincz P. Gabriella Bella István-díjas költővel, iróval lehetett találkozni, aki Kárpátalja mai irodalmáról beszélt. Szerdán fél öttől Fábián Jankával Badakné Péter Ildikó beszélget az író-olvasó találkozón, hattól pedig tanévzáró néptáncgála kezdődik a művelődési központban.

Forrás: Önkormányzat

Csütörtökön kezdődik az 5. Bereg-kupa sakkverseny, Kovács Sándor bemutatja  Dalmay Árpád: Beregszász-Erzsébet királyné városa című könyvét, este héttől pedig az Apostol ad koncertet. 

KM 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában