Szigliget

2022.07.06. 15:58

Szigligeti élményzuhatag

A zelkesek és a szőlőskertiek élményei a Balaton környékén.

A korábbi években megszokott kezdéshez képest ezúttal nem hétfőn, hanem június utolsó vasárnapjának kora reggelén indultak el a Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény és a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény tanulói Szigligetre, a nyíregyházi önkormányzat gyermeküdülőjébe. A második turnus résztvevői ismét tartalmas napokat töltöttek a Balaton környékén.

Az időjárás nagyon kegyes volt hozzájuk: végig kánikulában pihenhettek, természetesen minden nap fürödhettek a Balatonban. Esténként az öt pedagógus felügyelete mellett foci, röplabda és hatalmas pingpong csaták folytak a vacsora után. Emellett rengeteg tartalmas program részesei lehettek. Noha a gyerekek és a pedagógusok zöme már rutinos szigligeti táborozónak számít, ezúttal is fantasztikus élményekhez jutottak, ebben komoly szerepe van a tábor vezetőjének, dr. Hudákné Fábián Nórának.

Hétfőn a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben a vízi kalandpark és a sok csúszda felüdülést jelentett mindenkinek. Kedden a Tapolcai-tavasbarlangban élvezhették a csónakázás maradandó élményét. Az idegenvezetés révén a gyerekek földrajztudása is gyarapodott: hasznos információkat hallhattak a barlangokról, a földtörténeti korokról. Szerdán nagyon tetszett a sümegi vár arénájában a történelmi lovasjáték, ami új programelemként igazi telitalálatnak bizonyult. 

Látványos időutazás volt a javából: visszacsöppenhettek a középkorba, a korabeli jelmezbe öltözött lovagok játékát tekinthették meg, a hangulat igazán magával ragadta a gyerekeket. Csütörtökön a szigligeti várat, a kiállításokat vették szemügyre, és solymászbemutató részesei is lehettek. A finom kézműves fagyi mellett új kedvenc volt Tódor, a 2 hónapos kuvik. Július elsején, péntek délután érkeztek vissza Nyíregyházára a zelkesek és a szőlőskertiek, és egybehangzó volt a véleményük: élményekben bővelkedő táborozásra gondolhatnak vissza, sok új barátságot kötöttek, a régi ismerősök, osztálytársak pedig még közelebb kerültek egymáshoz az együtt töltött napok során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában