Tiszalök, Nyírtelek

2022.09.10. 11:30

„Veteránok” várták a halak kapását a holtágnál

Nincs korhatárhoz kötve a horgászat.

KM

Pontosabban fogalmazva, amikor egy gyermek már, egy nyugdíjas pedig még bírja tartani a botot a kézben, addig önfeledten hódolhat minden generáció ennek a hobbinak. 

Köszönet a szervezőknek 

A közelmúltban a tiszalöki Kenyérgyári-holtágnál rendezett az 55 éven felüliek számára „Veterán” Halfogó Verseny címmel egy baráti megmérettetést a helyi Új Élet Horgász és Környezetvédelmi Egyesület. 

A meghirdetett versenyre húszan neveztek be, s a következő végeredmény született: I. Nácsa István (11 250 g), II. Bodnár József (4220 g), III. id. Orgován András (4110 g). 

Id. Orgován András
Fotós: DANKÓ MIHÁLY

A versenyről id. Orgován András mesélt szerkesztőségünknek: – Szeretném az újságon keresztül is kifejezni köszönetemet a szervezőknek, mert nagyon elégedett voltam mindennel. Nekem a víz, a természet a csoda, ahol megnyugszom, felfrissülök, s ha még halat is fogok, az már csak a ráadás. Eddig több egyesületnek is tagja voltam, néhány éve kerültem a tiszalöki Új Élet Horgász és Környezetvédelmi Egyesülethez. 

– Bevallom, nem bántam meg, hogy ennek a közösségnek lehetek a tagja. Az augusztus 7-i küzdelemnek otthont adó Kenyérgyári-holtág halban gazdag, szép környezetű víz. Nagy erénye, hogy a mozgássérültek (pl. kerekes­székesek) számára is készült két stég – mondta Orgován András. 

Rend, fegyelem, tisztaság 

– A versenyen a kifogott halak a mérlegelést és a fertőtlenítést követően visszakerültek a vízbe. A természettől is kaptunk egy kisebb záport ajándékba, az eső felfrissítette a halakat és az élővilágot. 

– Azt hiszem, mindenki elégedetten távozott. Minden elismerést megérdemelnek a település és az egyesület vezetői. Igazi csodát varázsoltak ide. Hála a vezetésnek, ma már mindenki betartja a szabályokat, vigyáz a tisztaságra. Mindennek megvalósításban nagy szerepet vállalnak a helyi halőrök is. Megtapasztalhatjuk az éjszakai horgászat örömeit is. A biztonságunkat erősítik a rendőrök, akik gyakran erre is járőröznek. Mindezt nagyon szépen köszönöm a horgásztársaim nevében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában