Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.11.10. 10:27

Pontyot és harcsát telepítettek folyóinkba

KM

A tuzséri kompnál is kerültek harcsák a Tiszába

Fotó: KM-archív

Kétnyaras pontyokat telepített a megyei horgászszövetség elnöksége a Tiszába és mellékfolyóiba november 5-én 7380 kilogramm mennyiségben. 
A halakat a Tiszába a vásárosnaményi hídnál (2380 kg), a Szamosba az olcsvai kompnál (2900 kg), a Krasznába a kocsordi hídnál (600 kg), az Új-Túrba a garbolci hídnál (1500 kg) helyezték be. A telepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg, az elnyert támogatás mértéke 2 millió forint. A kétnyaras ponty egységára nettó 1600 forint kilogrammonként. 

A megyei szövetség egynyaras harcsákat is telepített a Tiszába és vízrendszerébe november 8-án 1025 kilo­gramm mennyiségben. A folyó három pontján kerültek a vízbe a halak: a vásárosnaményi Tisza-hídnál, a tuzséri kompnál és a tiszaberceli kompnál. Az egynyaras harcsák a bajai tógazdaságból kerültek megyénk legnagyobb folyójába. 

KM 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában