Nyíregyháza

2022.12.01. 12:33

Ajándékot adtak a városnak

Hagyomány már Nyíregyházán, hogy a Kossuth téri adventi forgatagban kialakított „kis karácsony sétányt” óvodások díszítik fel.

Fotó: Dodó Ferenc

Így történt az idén is. A  Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület által felajánlott húsz darab kis gyökeres fenyőfát, az ún. kreatív dézsás fenyőfákat a NyírVV szakemberei fényfüzérrel feldíszítették, a további díszítést pedig a nyíregyházi óvodások képzeletére, kreativitására bízták, akik saját díszeikkel öltöztették fel a pompás karácsonyfákat csütörtök délelőtt. A kis fenyőfák öltöztetésében mind a „négy égtáj” óvodásai részt vettek, így az Eszterlánc Északi Óvoda, a Búzaszem Nyugati Óvoda, a Tündérkert Keleti Óvoda, és a Gyermekek Háza Déli Óvoda körzetéből is érkeztek gyermekek a Kossuth térre, s elhozták magukkal a saját készítésű díszeiket. Az adventet követően a kis fenyőket az óvodák ajándékba kapják, így az óvodások a saját gyermekintézményük udvarán ültethetik majd azokat. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában