Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.12.04. 12:00

Amíg nem fagy be, horgászhatnak

A hideg időjárás beköszöntével a tavak vize lehűl, a békés halak elvermelnek. A legtöbb horgász ilyenkor leteszi a készséget tavaszig, de vannak, akik még a téli hónapokban is próbálkoznak. Összeállításunkban azt jártuk körbe, vajon hogyan tartanak nyitva télen megyében található horgásztavak.

– Amíg az időjárás engedi, vagyis nem fagy be a tó, addig próbálkozhatnak a horgászok Verbatanyán – tudtuk meg Verba Tamás üzletvezetőtől. – Néhány horgász még így december elején is felkeresi a tavat, egy-két kárászt, keszeget, olykor pontyot fognak. Az idei rekord egy 22 kilogrammos amur volt.

A kocsordi Iskola-tó már bezárta erre az évre a kapuját, néhány versenyt azonban még megrendezhet ott a Kis Sügér Horgászegyesület. A tó legközelebb március elején nyit majd ki, természetesen az időjárás függvényében. Mint Bihari János, a tó üzemeltetője lapunknak elmondta, a távlati célok között szerepel egy nagyobb méretű, fűthető és klimatizálható közösségi tér megépítése, hogy versenyek idején a résztvevők és a családtagok számára legyen egy kulturált hely az étkezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában