Rádiózás

2023.01.14. 09:30

A Cantemus-pólójában vezetett műsort Juhász Előd

A hatszázadik Zene-közelben című adást a Katolikus Rádióban vasárnap lehet meghallgatni.

Juhász Előd

Fotó: Katolikus Rádió

A hazai rádiózás történetében kevés olyan nemesen szórakoztató műsor akad, amelyet a hallgatók több évtizeden át hallhatnak egyazon szerkesztő gondozásában. A Zene-közelben című műsor 1977-ben jelentkezett először élőben a Petőfi Rádióban Csiba Lajos és Juhász Előd szerkesztésében. A Katolikus Rádióban 2011 augusztusától vált hallhatóvá a műsor – közölte a Magyar Katolikus Rádió Zrt.

A Zene-közelben eredeti profilja a rádióban átalakult beszélgetéssé, ahol nem a vendég új szerzeményei, lemezei, művei, hanem maga az ember került reflektorfénybe. A személyes hangú, kötetlen, élő műsor célja többek között, hogy megmutassa azokat az aktualitásokat, amelyek sokakat érdekelhetnek a zene világában, legyen az hangverseny, opera, bemutató, jazz- vagy popesemény, lemez vagy könyv műfajkorlátok nélkül.

Tizenkét év alatt a 600 adásban a hazai zenei élet szinte minden főszereplője megfordult. Olyan nagyjaink is, akik itt szerepeltek utoljára nyilvánosan, hosszasan: például Balázs Fecó, Esterházy Péter, Kabdebó Lóránt, Kocsis Zoltán, Szokolay Sándor, Szőnyi Erzsébet, Vukán György. A közelmúlt különlegessége, hogy Kodály Zoltánné Péczely Saroltával június óta minden hónap első vasárnapján elhangzik a műsorban egy beszélgetés, ahol együtt elevenítik fel a Kodály tanár úrral töltött hét esztendőjét.

„Az idén 85 éves leszek. Ameddig a Jóisten ad erőt, energiát, lelkesedést, addig szeretném folytatni, valamint könyv alakban is megőrizni a legfontosabb beszélgetéseket” – mondta Juhász Előd, a műsor házigazdája.

A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azért hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze.

A rádió jelenleg 24 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 4 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 200 ezer főt. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában