Nyíregyháza

2023.01.29. 13:00

A lelkesedés, a kitartás töretlen

A munka meghozta gyümölcsét | Fotó: egyesület

A nyíregyházi Alvégesi Nyugdíjas Egyesület „Jázmin Tánccsoport”-ja 2018 őszén alakult hat fővel.

Főbb célunk, a saját egyesületünk műsorainak színesebbé tétele volt. Szlogenünk: a tánc az egészséges élet főbb mozgató rugója, akár idősebb korban is. Első táncunk a „Zorba”, amit a pótszilveszteren már be is mutattunk. Ezt követően az „Ének az esőben” koreográfiát láthatta a közönség, melyet már a felkérések alkalmából (Idősek otthona), valamint a Városi „KI MIT TUD”-on külön díjjal jutalmaztak. Következett a chalstone betanulása. Sajnos a COVID járvány miatt karcsúra sikerült a produkció, de a kitartás meghozta gyümölcsét. 

A Városi KI MIT TUD-on (2019. október 10-én) bronz fokozatot kaptunk. Ezt követték a felkérések sorozata: a városi rendezvényekre, Nagyatádra, különböző falunapokra, fesztiválokra. A nagy áttörést a „Mambó” hozta meg, ugyanis az „ABIGÉL” Országos Minősítő versenyen „Arany minősítés”-t értünk el 2022-ben. A tánccsoport átlagos életkora 73 év, de a lelkesedés a töretlen. Szeretnénk még sokat, sokszor szórakoztatni úgy az egyesületünk tagjait, mint a minket felkérő szervezeteket.

A vezetőség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában