Nyíregyháza

2023.01.21. 10:30

Alig hirdették meg, betelt a létszám

A szervezők szeretnék ólommentessé tenni az idei versenyt.

MML

A Hotel Pagony csapata tavaly is indult, s az idei versenyre is benevezett. Képünkön Varga Péter és Hornyák Csaba

Fotó: Vass István Miklós

Nagy sikert aratott tavaly az első alkalommal megrendezett Hegyalja Harcsafogó Kupa, nagyon sok kedvező visszajelzést kaptak a szervezők, a nyíregyházi Vass István Miklós és a tokaji Szalai Gábor pergető horgász. Tulajdonképpen már az akkori versenyen eldőlt, hogy lesz a kezdeményezésnek folytatása. Alig ért véget az első megmérettetés, a szervezők már munkába is kezdtek, s augusztus végén második alkalommal is megrendezik a harcsafogó horgászversenyt a Tiszán. 

Angliából is érkeznek 

Vass István Miklóst arról kérdeztük meg, hol tart jelenleg a szervezés. 

– Bennünket is meglepett, milyen nagy az érdeklődés az idei verseny iránt. Az biztos, hogy nemzetközi rendezvény lesz az augusztusi küzdelem, ugyanis az induló csapatok között lesz négy szerb, egy szlovák és egy angol csapat is, ez utóbbi egyenesen Nottinghamből érkezik. 

– Az öt napig tartó versenyre eddig ötven csapat jelentkezett, illetve tett eleget a nevezési kötelezettségének, így a nevezés elindulása után két héttel már le is kellett zárnunk a névsort, mert elértük a maximális csapatlétszámot. 

Az elsődleges számításunk szerint 150 versenyző fog részt venni az idei kupán, hogy bebizonyítsák a Tiszánál, hogy ők a legjobb folyóvízi harcsahorgászok. A 2023-as Hegyalja Harcsafogó Kupa hazánk legnagyobb és legtöbb versenyzőt felvonultató rendezvénye lesz – tájékoztatta lapunkat Vass István Miklós. – A versenyre már most érkeztek felajánlások, tárgynyeremények. Természetesen mindegyiket nem tudom felsorolni, néhányat azonban kiemelnék. Mindenképpen említésre méltó jutalom lesz például egy 150 ezer forint értékű csónakmotor-vásárlási utalvány. 

Természetes kősúlyokkal 

– Egy vállalkozó természetes kősúlyokat ajánlott fel mindegyik csapat számára. Ennek azért örülünk nagyon, mert a Hegyalja Harcsafogó Kupa számára nagyon fontos a környezetünk s különösen szeretett folyónk, a Tisza védelme. Egyre többen vagyunk, akik így gondolkodunk, és hisszük, hogy kis változtatásokkal is nagy eredményeket lehet elérni. 

– Reméljük, hazánkban egyedülálló módon ólommentessé tehetjük a horgászversenyt – folytatta a verseny szervezője. 

– Az első helyen végzett csapat Olaszországba utazhat egy hétre a Pó folyóhoz Engemayer Tibor barátunk jóvoltából, illetve a verseny legnagyobb halát megfogó horgász is elmehet egy külföldi harcsatáborba egy cég támogatásával. 

MML 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában