Cégénydányád

2023.01.25. 10:33

Téltemető-túra Cégénydányádon

Fotó: szon-archív

A mind szeszélyesebbé váló évszakosság hajlamos kibillenteni a természetet megszokott kerékvágásából“. Jó példa erre az idei enyhe tél, ami egy hónappal hamarabb hozta el a föld alatt pihenő hagymás/gumós növények első hullámát. Hidegtűrésben és élni akarásban közülük is kimagaslik, s így mindenkit megelőz a téltemető. A sárga bimbók sokasága hamar egybefüggő virágszőnyeggé szövődik, felvirágoztatva a cégénydányádi park ilyenkor még szürkés tájképi kertjét.

Ennek a ritka látványosságnak erednek a nyomába a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság hétvégi programján, s ha az érdeklődők már alaposan átfagytak a megunhatatlan virágfotózástól, tehetnek egy kört Kende báró egykori kertjében, s a nemesi kúriában berendezett kiállítást is 
megnézhetik.

Találkozás a cégénydányádi Kende-kúria parkolójában január 28-án, szombaton 9.45-től, a túra 10 órakor kezdődik. Jelentkezés és további információ a 30/655-3833-as telefonszámon. A program esős idő esetén elmaradhat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában