Nyíregyháza

2023.02.22. 14:00

Tisztább levegő a jövőnkért

Kihirdették a környezetvédelmi rajzpályázat eredményét, átadták a díjakat a városházán.

Gál István és dr. Ulrich Attila adták át az elismeréseket a díjazottaknak a városháza Krúdy-termében

Fotó: Gazdag Mihály

Csillogó szemű diákok és kísérőik népesítették be szerda délelőtt a városháza Krúdy-termét, ahol kihirdették a Tisztább levegő a jövőnkért elnevezésű rajzpályázat eredményét. Az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás a „Határokon átnyúló beavatkozások a légszennyezés csökkentése és a levegő minőségének javítása érdekében” projektben nyíregyházi általános iskolás tanulók részére írta ki a pályázatot, melyben az 1-8. osztályosok megmutathatták: mit jelent nekik a levegő- és környezetvédelem, mit tehetünk bolygónk megmentéséért, valamint azt, hogy min szeretnének változtatni a felnőttek viselkedésében azért, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen. Korcsoportonként a hárman vehettek át értékes ajándékutalványokat. A pályamunkát beküldők részt vettek egy közönségszavazáson, és a legtöbb like-ot részesülő pályamunka beküldője is elismerésben részesült.

– Nyíregyháza önkormányzata, valamint Szatmárnémeti tanácsa alapította az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulást. A pályázatban partnerként vesz részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal, az Ungvár városi tanács és az alapítvány a határokon átnyúló együttműködés és speciális gazdasági övezetek fejlesztésére – közölte Gál István, az ETT elnöke.

– Városunkban kiemelten kezeljük a környezetvédelem kérdését. Megragadunk minden lehetőséget a zöldítésért. A pályázatnak köszönhetően Nyíregyházán száz új, légszennyezettséget mérő készülékeket helyeznek ki, ami reális képet fest a levegő minőségéről – tette hozzá dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A rajzpályázat zsűritagja, Baloghné Mester Éva kijelentette:

– Kreatív, ötletes pályamunkákat kaptunk, minden alkotás egy remekmű volt. Öröm volt látni, hogy a diákok milyen ügyesen fejezték ki a gondolataikat a környezetvédelemről, az élhető jövőről.

A rajzpályázat díjazottjai

1-4. osztály: 

1. Szilágyi Dorka, Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény, 

2. a, 2. Kiss Bianka, Kodály Zoltán Általános Iskola, 4. a, 

3. Szűcs Máté, Móricz Zsigmond Általános Iskola 3. a

5-8. osztály: 

1. Bódi Fanni, Kodály Zoltán Általános Iskola, 7. b, 

2. Szántó Anna, Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, 8. a, 

3. András Dorina, Kodály Zoltán Általános Iskola, 5. a

Közönségdíj

1. Lőrinc Kamilla, Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézmény, 

2. a, 2.  Tóth Flóra Anna, Kodály Zoltán Általános Iskola, 4. a, 

3. Erlich Noémi, a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézmény, 3. a

Különdíj: Kiss Hanna (Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, 5. a), Zsanda Gyöngyi (Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, 7. a), Bakosi Jázmin (Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, 8. a), Jósvai Eszter Anna (Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, 6. b), Strausz Zsófia (Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, 6. b), Karikó Hanna (Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, 6. a), Ligetfalvi Fáni Boriska (Móra Ferenc Általános Iskola, 5. a), Magyar Zora Adél (Móricz Zsigmond Általános Iskola, 3. b), László Hanna Petra (Kodály Zoltán Általános Iskola, 5. a), Szőnyi Adél (Kodály Zoltán Általános Iskola, 2. a), Lamár Izabel Sára (Kodály Zoltán Általános Iskola, 2. a), Szabó Maida (Kodály Zoltán Általános Iskola, 2. a), Mihálka Zengő (Kodály Zoltán Általános Iskola, 6. b)

LTL  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában