Nyíregyháza

2023.05.20. 10:05

Tortával köszöntötték a barátai, s volt kollégái

80 gyertya égett pénteken dr. Szabó Géza tortáján, akit barátai, tisztelői és volt kollégái a Sóstói Múzeumfaluban köszöntöttek. Dr. Szabó Géza Nyírbátorban született, a középiskolát is ott végezte el. Felsőfokú tanulmányait a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakán kezdte el, majd a Kossuth Lajos Tudományegyetem történelem szakán folytatta, ahol tanári oklevelet szerzett. 1971-től a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola Történelem Tanszékén dolgozott. 1983-tól az intézmény Főigazgatói Hivatalának vezetője volt, s az oktatói munkában is részt vett. 1984-ben sikeresen megvédte doktori disszertációját, ezt követően főtitkári pozícióban a rektor igazgatási helyettese volt. 

A Rákóczi-főiskola megalakulásának első éveiben ő volt az, aki a kihelyezett képzéseket a nyíregyházi oldalról vezette, koordinálta. Dr. Szabó Géza több éven át a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány kuratóriumának elnökeként tevékenykedett, hozzájárult ahhoz, hogy a nyíregyházi és beregszászi oktatási intézmények között tartalmas kapcsolat alakuljon ki. 2013-ban Nyíregyháza díszpolgára lett.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában