Nyíregyháza

2023.05.19. 08:40

Trófeamustra lesz a vadászok székházánál

Minden tavasszal megrendezi 2017 óta az őzbaktrófea-mustrát a Vadászkamara vármegyei szervezete. A kiállításnak adott már otthont az elmúlt években Tunyogmatolcs, Nyírtelek, az utóbbi években pedig a sóstóhegyi székház udvara kiváló helyszíne ennek a programnak.

Tavaly is a székház udvara várta a vendégeket

Forrás: ARCHÍV FOTÓ: MML

Egy-egy ilyen trófeamustra nagyon jó lehetőség a szakmai tapasztalatok megvitatására, az időszerű kérdések megbeszélésére, és persze jó alkalom arra is, hogy a vadászok és a civil érdeklődők megcsodálhassák az április közepétől vármegyénkben elejtett őzbakok agancsait. Mint lapunkban is többször foglalkoztunk vele, az őzbakok vadászati szezonja április 15-én kezdődik, és szeptember 30-ig tart. Sok hazai és külföldi vadász az első hetekben szereti terítékre hozni a vadat, amikor még nem nagyon magas a fű, vadásznyelven szólva még nincs nagy takarás. Az idén a trófeamustrát május 20-án 10 órakor nyitják meg a székháznál. A hagyományokhoz híven a vármegye őzbakgazdálkodással foglalkozó vadásztársaságai bemutatják az idei trófeákat, amik egyben tükröt is mutatnak a szakemberek munkájáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában