Nyíregyháza

2023.05.21. 08:45

Vizsgát szerveznek a vadászíjászoknak

Egyre több vadász dönt úgy, hogy vadászíjra cseréli a lőfegyvert, hiszen azzal vadászni nagyobb kihívást és nagyobb élményt jelent. Mivel nagy az igény a vadászíj iránt, az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezete vadászíjász kiegészítő vizsgát rendez június 5-én, hétfőn 9 órától a vadászkamara székházában (Nyíregyháza, Muskotály u 87/A).

Az íjász kiegészítő vizsgára csak sikeresen teljesített vadászvizsga vagy érvényes vadászjegy birtokában lehet jelentkezni. A vizsgázó a vizsgát saját íjával teljesíti, melynek húzóereje legalább 50 font. A húzóerőt a vizsgabizottság a vizsga előtt ellenőrzi. A vizsgázó legalább 4 darab, névvel és sorszámmal ellátott vesszővel kezdheti meg a vizsgát. A vizsgára jelentkezők kötelező tananyaga: Ambrózy Árpád – Glück Balázs: A vadászíjász vizsga. A vizsgán kizárólag e-mailben ([email protected]) elküldött jelentkezési lappal és az OMVK központi számlájára átutalt vizsgadíj igazolásával lehet részt venni. A jelentkezési határidő: június 2. (péntek), 12 óra. A vizsgát megelőző szombaton és vasárnap költségtérítéses konzultációt is rendez a kamara a vizsgára készülőknek. További információk kérhetők a 06-30/239-4635-ös és a 06-30/239-4636-os számon. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában