2025.04.09. 09:20
A világhírű séf, Kelemen Roland ételremekei után mind a tíz ujjukat megnyalták a nyíregyházi vállalkozók
Az egyesület tagjai betekintést nyerhettek a csúcsgasztronómia világába, s különleges élménnyel gazdagodtak. A gourmet vacsora menüsorát a fantasztikus séf, Kelemen Roland állította össze.
A Hunguest Hotel Sóstó volt a házigazdája a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület (VANYE) legutóbbi rendezvényének. A gourmet vacsora ötfogásos „Erdő" menüsorát Kelemen Roland, a hotel séfje álmodta meg: a kiváló szakember a legjobb tálnak járó különdíjat nyerte el a Bocuse d’Or idei világdöntőjében a csapatával - erről lapunkban többször beszámoltunk. Az ételek komplex és harmonikus ízvilága, izgalmas egymásutánisága, a gyönyörű virágok és színek, a meglepő textúrák minden résztvevőt lenyűgöztek.

Fotó: Egyesület
Gourmet vacsora jobbnál jobb ételekkel
- Roland fantasztikus séf, szerencsések vagyunk, hogy itt helyben élvezhettük a remekeit. A vendéglátás profizmusa és szeretetteljes légköre, Cséplő Zoltán szállodaigazgató hozzáállása, kedvessége, s valamennyi kollégája kiemelkedő munkája különleges élménnyé tette a vacsorát. A menüsort kesudió fűszervaj, piemonti mogyoró hamu és fügés kenyér nyitotta. A Bocuse d’Or versenyre megálmodott „Egy falat borsó” a kreativitás és játékosság magasiskolája volt, a BBQ őzgerinc, meggyzselé, körtechutney, gyökérpüré, vörösboros őz jus és „uborkasaláta” a résztvevők szerint a menüsor fénypontja volt.
Gourmet vacsora Kelemen Roland ételremekeivel
Fotók: Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület archívumaBízunk benne, hogy megyénkben, távol a főváros Michelin-csillagos helyeitől, a Sóstó Hotel rendezvényei közé felkerül ez a helyi alapanyagok által ihletett, és hazai borokkal komplexszé tett vacsora.
– Lakatos Tibor, a VANYE elnöke szerint az volt az egyesület egyik legjobb rendezvénye, ahol a tagok betekintést nyerhettek a csúcsgasztronómia világába, s különleges élménnyel gazdagodtak – tájékoztatta portálunkat az esemény szervezője, Harsági Tünde, a VANYE elnökségi tagja, aki szerette volna megmutatni a helyi vállalkozóknak azt az elhivatottságot, amely Kelemen Rolandot jellemzi, és azt a kitartást, ami a különleges tányérjain keresztül tükröződik, s ami a világ tetejére juttatta.