Helyi gazdaság

2011.10.14. 07:38

Mindenki végtörlesztene

Miskolc - Végtörleszteni csak úgy lehet, ha az adós készpénzt szerez. Tehát minden eladó.

Miskolc - Végtörleszteni csak úgy lehet, ha az adós készpénzt szerez. Tehát minden eladó. Szívesen végtörlesztene mindenki, akinek devizaalapú hitele van. Csakhogy több millió forint készpénzzel kevés ember rendelkezik, és egyelőre a forintalapú hitelek is csak egy-két takarékszövetkezetnél állnak rendelkezésre kedvező kamattal. Így nem marad más hátra, minthogy pénzzé tenni mindazt, ami értékes és eladható.

Sokan próbálkoznak házuk, lakásuk eladásával, de az ingatlanpiac stagnálása miatt ez ritkán jár sikerrel. Pedig az árak alacsonyak, a potenciális vásárlók viszont kivárnak, mert az ingatlanárak további zuhanására számítanak. Mások nyaralójuk, földjük vagy erdejük értékesítésével próbálkoznak. Akinek van féltve őrzött családi ékszere vagy aranya, most az is előkerül, hogy a zálogházban végezze, de egy 10 milliós hitel kifizetéséhez legalább két kiló aranyra van szükség. Aki annak idején festményekbe, műalkotásokba fektette a pénzét, most megpróbálja ezek eladásából megszerezni a végtörlesztéshez szükséges pénzt, de a festmények piaca bizonytalanabb, mint például az aranyé.

Hogyan lehet így végtörleszteni? A Banki Hitel Károsultjainak miskolci irodájában akinek lehet, mindenkinek segítenek.

ÉM

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában