Helyi gazdaság

2012.02.08. 09:15

BÉT - Nyitásban emelkedést várnak a szakértők a tőzsdén

Budapest, 2012. február 8., szerda (MTI) - Nyitásban emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén szerdán az MTI által megkérdezett szakértők.

Budapest, 2012. február 8., szerda (MTI) - Nyitásban emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén szerdán az MTI által megkérdezett szakértők.Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint változatlanul pozitív a nemzetközi hangulat. Nem látszik befektetői bizonytalanság amiatt, hogy kedden elmaradt a görög kormánykoalíció pártjai vezetőinek csúcstalálkozója, ahol arról lett volna szó, hogy támogatják-e az újabb megszorító intézkedéseket egy 130 milliárd eurós mentőcsomagért cserébe. A megbeszéléseket várhatóan szerdán megtartják. 

A Richter bejelentése a fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítmény, a cariprazine klinikai III fázis újabb eredményéről erősítheti a gyógyszerpapír árfolyamát - fűzte hozzá a bróker.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője arra hívta fel a figyelmet, hogy a kedvező világpiaci hangulatban vannak kisebb megállók, mint amilyen a  keddi nap volt. Ezek nem jelentenek óriási visszaesést, inkább korrekciónak mondhatók. A hangulatot a görög megállapodás hiánya, illetve az amerikai gyorsjelentési szezonban kedvezőtlen hírek ronthatják el. A kereskedés várhatóan felfelé indul - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 245,19 pontos, 1,23 százalékos csökkenéssel, 19.655,69 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 13,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az Egis kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol árfolyama 190 forinttal, 0,93 százalékkal 20.270 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 57 forinttal, 1,37 százalékkal 4.090 forintra esett, forgalmuk 9,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,56 százalékkal 537 forintra gyengült, forgalma 992,7 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 745 forinttal, 1,89 százalékkal 38.605 forintra csökkent, forgalma 709,9 millió forintot ért el.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában