Helyi gazdaság

2016.05.27. 18:32

Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírás kérdőívét

Budapest - Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírásának online kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Budapest - Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírásának online kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A statisztikai hivatal mintegy 54 ezer címre küldött levélben értesítést a felmérésről, eddig több mint 5400 gazda választotta az online kitöltést, őket már nem keresi fel összeíró az adatgyűjtés terepi időszakában. Az elektronikus kérdőív csak 2016. május 15-29. között érhető el a mezo.ksh.hu weboldalon.

A felmérés az ország 1442 településének kijelölt mintakörzeteiben található mintegy 600 ezer címre terjed ki.

Az "Agrárium 2016" a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változások nyomon követését szolgáló összeírás, amely hasznos adatokkal szolgál majd a gazdák, a gazdaságirányítás és az EU számára. Az adatfelvétel két szakaszban történik: elektronikus úton, 2016. május 15-29. között, valamint összeírók közreműködésével 2016. június 1. és július 15. között.

Az összeírás az Európai Parlament és a Tanács rendeleteinek megfelelően történik. Az adatfelvétel többek között kiterjed a használt földterületre, az állatállományra és a munkaerőre. A felmérés fontos eleme az úgynevezett gazdaságküszöb, amely alatti méretű földterület, illetve állatállomány nem minősül gazdaságnak, így ezekről a háztartásokról csak néhány alapinformációt rögzítenek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában