Kitüntetéseket adtak át

2019.06.02. 18:19

A tisztes ipar szolgálatában

Közgyűlést tartott a 135 éves Nyíregyházi Szolgáltató Ipartestület Egyesület.

Az elnök, Gyekis Árpád és alelnöke, Géresi József tizenhárom arra érdemes ipartestületi tagtársuknak adott át rangos elismeréseket

Fotó: Galambos Béla

Kitüntetések átadásával kezdődött május 27-én a megyeszékhely lakosságának különféle fontos szolgáltatást végző iparosokat tömörítő egyesület tisztújító közgyűlése. A Nyíregyházi Szolgáltató Ipartestület elnöke, Gyekis Árpád és alelnöke, Géresi József tizenhárom iparos tagtársuknak adott át rangos elismeréseket, további kettő munkáját pedig távollétükben ismerték el.

A Magyar Kézművességért díj arany fokozatát vehette át: Ambrus Lajos karosszérialakatos-mester, Kovács István autószerelő-mester és Spisák András autófényező-, karosszériamester.

A Magyar Kézművességért díj ezüst fokozatát érdemelték ki: Dunai József gumigyártó és -javító, Lukovics György női és férfifodrász-mester, Csurka János férfi-, nőiszabómester, Ladányi Attila esztergályosmester.

Többen a 25 éves iparosságért adható ezüstgyűrűt kapták: Horváth Pálné női fodrász, Borbély József autószerelő-mester, Gutyán György ­autószerelő-mester, Krajcsovics Zoltán víz-, ­gázszerelő-mester, Szabó Ferenc autószerelő-mester, Pataki Sándor műanyag- és autó­klíma-javító, Valent János karosszérialakatos-mester, valamint Vida József autószerelő-mester.

Régi-új vezetők

Az ünneplést követően a Tirpák Csárda rendezvénytermében az elnök beszámolt a 2018 évben elvégzett ipartestületi munkáról, az alelnök pedig a költségvetésben rögzítettek teljesüléséről. Ezt követően a közgyűlés tagjai elfogadták a 2019. évi költségvetési tervezetet. A felügyelőbizottság pozitív megállapításairól a grémium elnöke, Laisz Ferenc tájékoztatta az egybegyűlteket.

Végül a 135 éves nyíregyházi ipartestület tagjai tisztségviselőket választottak, és a szavazataikkal arról döntöttek, hogy az eddigi vezetőség munkájával elégedettek, maradjon az eddigi felállás. Az ötfős elnökség tagjai tehát Gyekis Árpád elnök, Géresi József alelnök, a három elnökségi tag Keresztesné Márton Erzsébet, Spíró Gábor és Butenkov János, továbbá a gazdasági vezető Tardiné Hajósi Margit.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában