Nem mindennapi vendégek

2019.07.04. 11:10

Kínai delegáció érkezett megyénkbe

Lényeges kérdéseket egyeztettek a kínai delegáció tagjai Nyíregyházán.

A kínai delegáció tagjai magyar fogadóikkal

Forrás: Önkormányzat

Kedden nem mindennapi vendégek érkeztek Nyíregyházára; a Heilongjiang tartomány delegációja Kínából. A magas beosztásban lévő személyek olyan témákat érintettek, mint az oktatás, az orvostudomány, valamint az üzleti és a gazdaságfejlesztési együttműködések.

Tárgyalások és fejlesztések

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat hagyományosan jó kapcsolatot ápol a kínai Heilongjiang tartománnyal. A tartomány delegációját Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és Baracsi Endre alelnök fogadta a megyeháza elnöki tárgyalójában július 2-án. A vendégeket Majorné László Brigitta nemzetközi referens kísérte a programokon, míg a kommunikációban Simon Adrienn tolmács segítette a nemzetközi csapatot. A küldöttséget Du Heping, a Heilongjiang Tengerentúli Baráti Egyesület elnöke vezette, aki mindamellett, hogy alelnökszintű képviselő, felelős a baráti cserekapcsolatokért és az együttműködésért is.

A kínai delegáció tárgyalt a Nyíregyházi Egyetem, a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Jósa András Oktatókórház vezetőivel is, majd megtekintette a legnagyobb turisztikai fejlesztéseket Sóstón, szemügyre vette az újonnan nyílt Pangea Hotelt, és meglátogatta Közép-Európa legnagyobb állatkertjét, a Nyíregyházi Állatparkot is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában