Mexikóban is kelendő

2019.07.31. 10:41

Rekordokat döntött az első félévben

Történetének legmagasabb értékesítési eredményével zárt a spanyol autógyár.

A CUPRA márka kiszállításai is féléves rekordot döntöttek

A SEAT 2019 első felét történetének legmagasabb értékesítési eredményével zárta. A spanyol autó­gyár teljes kiszállításai 8,4 százalékkal nőttek, összesen 314 300 autót sikerült eladniuk, ami jóval magasabb az előző évinél (289 900) – közölte a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.

Fontos előrelépés

A SEAT júniusban már két egymást követő hónapban tudta 10 százalékot meghaladó mértékben növelni értékesítési eredményét: ezzel 57 300 autót értékesített világszerte, ami 11,5 százalékkal több, mint 2018 júniusában. A CUPRA márka kiszállításai is féléves rekordot döntöttek.

– Gyorsabban növekszünk, mint a kezdeti várakozások voltak, és ez a nehéz piaci környezet ellenére is fennáll, miközben a legtöbb európai országban csökkenést vagy stagnálást regisztrálnak. Ez a kedvező fejlődés lehetővé teszi, hogy növeljük piaci részesedésünket és fontos előrelépést tegyünk. Hisszük, hogy az év második felére vonatkozó forgatókönyv nagyon hasonló lesz az elmúlt hónapokhoz. Azonban azt várjuk, hogy a SEAT és a CUPRA megtartja ugyanazt a növekedési trendet – mondta Wayne Griffiths, a SEAT értékesítési és marketingalelnöke, valamint a ­CUPRA vezérigazgatója.

Termelési központok

Németország vezeti a kiszállításokat. A SEAT Spanyolország piacvezető márkája, és a Leon továbbra is a legkelendőbb autó a spanyol piacon. Az Egyesült Királyságban a SEAT szintén történelmi rekordot döntött 37 700 autó értékesítésével.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14 700 főt foglalkoztat. Ott készülnek a nagy sikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

Mexikóban is kelendő

A SEAT mindemellett további négy európai országban ért el kiemelkedő első féléves eredményt: Ausztria, ahol a SEAT az egyik legnagyobb számban értékesített márka; Svájc, Svédország és Dánia.

Ezenkívül a vállalat erős fejlődést mutatott további fontos piacokon is, mint például Hollandia, Portugália és Írország; míg Európán kívül, Mexikóban volt a legerősebb piac.

ÉKN

Címkék#autó#seat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában