Vállalkozz tudatosan!

2019.09.21. 20:16

Elindult a mentorprogram

A projektet 3,3 milliárd forint uniós támogatás segítségével valósítja meg a kamara.

Forrás: Illusztráció / ÉKN-archív

Több mint 30, a beszállítói, illetve külpiaci vállalkozói mentorprogram iránt érdeklődő kisvállalati cégvezető részvételével a napokban rendezte meg a megyei kereskedelmi és iparkamara az Országos vállalkozói mentorprogram megyei nyitórendezvényét.

Köszöntőjében Nagyné Varga Katalin, a megyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára hangsúlyozta a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésének fontosságát, különös tekintettel azok felkészülésére a gyorsan változó gazdaság által támasztott kihívásoknak való megfelelésre, a szakmai és üzleti tudásuk fejlesztésének és a vállalkozások közötti együttműködések bővítésének fontosságára.

– A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentoráltnak olyan termelőtevékenységet folytató kkv-kat keres, amelyek be szeretnének lépni a hazai-, uniós vagy nemzetközi beszállítói láncokba. Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, amelyek exportképesek, és bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint be kívánják indítani külkereskedelmi tevékenységüket, neves közepes vagy nagyvállalatok közreműködése mellett.

Elektronikus jelentkezés

A jelentkezéseket a vallalkozztudatosan.hu honlapon keresztül, elektronikusan, október 9-éig lehet benyújtani – tájékoztatott Nagyné Varga Katalin, aki elmondta: az Országos vállalkozói mentorprogram keretein belül elérhetővé válik megyei szinten 12-12 külpiacra törekvő, illetve beszállítóvá válni kívánó kis- és középvállalkozás számára egy tapasztalt vállalkozókból (mentorokból) és külsős szakemberekből álló mentorálási program, amelynek célja, hogy közvetett eszközökkel támogassa az exportálás iránt érdeklődő kkv-k tudatos külpiacra lépését.

Elhangzott a rendezvényen az is: a beszállítóvá válni kívánó kis- és középvállalkozások megyénkben a Carl Zeiss Vision Hungary Kft., a Michelin Hungária Kft. és Sematic Hungária Kft. 4-4 fős mentorálti csoportjához csatlakozhatnak.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában