Megyei pályázók is

2019.09.05. 16:37

Most kaphatunk támogatást! 2105 új vállalkozás indulhat!

A projektnek köszönhetően a régióban 2105 új vállalkozás alakulhat meg a közeljövőben.

Az Észak-Alföld régióban élő álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válását segíti a jövőben az az új uniós pályázat, melynek részleteiről a nyíregyházi Centrál Hotelben adtak tájékoztatást a szakemberek. Dr. Ulrich Attila köszöntötte a szerdai projektnyitó résztvevőit, aki elmondta: főként azok előtt nyílik most ki egy ajtó, akik rugalmasak, jó ötleteik vannak, és ezeket a jó ötleteket helyben szeretnék megvalósítani.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester és Mazsu Gergely ügyvezető igazgató a projektnyitó rendezvényen
Fotó: Pusztai Sándor

– A nyíregyházi önkormányzat célja is az, hogy a vállalkozó szellemű, kreatív emberek a megyeszékhelyen maradjanak, és itt valósítsák meg elképzeléseiket, álmaikat. Sok sikert és sok jó ötletet kívánok a pályázatra jelentkezőknek – fogalmazott az alpolgármester, aki szerint a nagyvállalkozások sikerei is sok kicsi, apró, de jó ötleten nyugszanak.

Megyei pályázók is

– A projektnek köszönhetően a régióban 2105 új vállalkozás indulhat, melyhez a jelentkezők legfeljebb 4 millió 573 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphatnak a Magyar Államkincstártól: ebből 3,3 millió forintot bérkifizetésre szükséges fordítani, 1,3 millió forintot pedig szinte bármi másra el lehet költeni, így például eszközbeszerzésre – kezdte a pályázat részletezését Mazsu Gergely, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki elöljáróban azt is leszögezte: attól, hogy Hajdú megyei az alapítvány, ők „csak” a konzorciumi vezetők, természetesen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei indulókat is várnak.

A projektnyitón elhangzott: a pályázónak el kell végeznie egy 106 órás képzést, majd üzleti tervet készíteni, s csak ennek elbírálása után lehet a vállalkozást megalapítani. Akik megkapják a vissza nem térítendő támogatást, vállalkozásukat 1+1 évig kell működtetniük, az első év végén az árbevételnek pedig el kell érnie az 1 millió forintot.

– Kiemelten figyelni kell arra, hogy időben jelentkezzenek a pályázók, különösen a 30 év felettiek, mert a 2105 fős keretből csak 709-en lehetnek 30 évnél idősebbek. Fontos az is, hogy a vállalkozás megalakítását követő három hónapon belül be kell nyújtani a támogatási kérelmet a Magyar Államkincstárhoz, további kritérium, hogy a cég székhelyének és telephelyeinek a régióban kell lennie a projekt 1+1 éves időszaka alatt – sorolta a fontos tudnivalókat Mazsu Gergely, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: részleteket a www.penzajovodhoz.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

TG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában