Helyi gazdaság

2019.09.28. 20:00

OFA: mert mindig kell egy igazán jó csapat…

Gyorsan, érzékenyen és rugalmasan reagál a munkaerő-piaci változásokra az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) is, erről Molnár Adrienn előadásából győződhetett meg a Kelet Állásbörzével párhuzamosan megtartott szakmai fórum hallgatósága.

Factory worker 2

Az OFA szakmai vezetője megerősítette azt, amit a cégek tapasztalnak: nehézségek a toborzásban, nagyobb fluktuáció, vagyis nem csak megtalálni, megtartani is nehezebb a munkaerőt. Kiütköznek a generációs különbségek, és mindent összevetve sokkal kreatívabb megoldásokra van szükség a fenti problémák kezeléséhez.

Központi érték

– Fontos megismerni és elismerni azokat a hazai munkáltatókat, akik számára az emberi erőforrás központi értéket képvisel – emelte ki Molnár Adrienn az OFA gondozásában 2016 óta meghirdetett „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázatot. A cél a foglalkoztatók jó gyakorlatainak, HR-kezdeményezéseinek a bemutatása, amelyek a munkavállalók elégedettségét, ezzel elkötelezettségüket szolgálják.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a felelős foglalkoztatás megmutatkozhat például a munka-magánélet egyensúlyát célzó intézkedésekben, munkahelyi egészségmegőrzésben, közösség- és csapatépítésben, a munkatársak folyamatos képzés-fejlesztésében, tehetséggondozásban, minőségi munkahelyek kialakításában, de gesztusértékű vezetői beavatkozások is hozzájárulnak a munkavállalói élményhez.

– A pályázatra magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások, szervezetek nevezhetnek. Külön biztatjuk a kis- és középvállalkozásokat, hogy bátran pályázzanak, felelős foglalkoztatónak lenni nem a nagyvállalatok kiváltsága. Számos esetben nem kizárólag pénz, sokkal inkább hozzáállás és elköteleződés kérdése ez – hozott fel erre számos példát az OFA szakmai vezetője.

NYZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában