Hunguest Hotels Zrt.

2019.11.19. 14:26

Belföldi szállodáit fejlesztené a Hunguest Hotels Zrt.

Nagyjából tizenöt belföldi szállodájának rekonstrukcióját tervezi a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. jövőre – közölte az Opus Global Nyrt. érdekkörébe tartozó szállodavállalat vezérigazgatója kedden.

Hülvely István, a nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó keddi átadásán az MTI érdeklődésére elmondta, a Hunguest mintegy másfél éve dolgozik építési terveken, a források megszerzésén, valamint az érintett hotelek felújítási mértékén és sorrendjén.

A részletekről szólva kifejtette, jövő tavaszra készül el a végleges, több tízmilliárd forint értékű beruházási program. A Hunguestnek Budapesten jelenleg két kisebb szállodája van, de ott szeretne inkább újjal fejlődni a vállalat, a felújítások a tervek szerint a Hunguest nagyjából tizenöt belföldi szállodáját érintenék.

Az október végén elkészült, 4 milliárd forintból felépített, 123 szobás új sóstógyógyfürdői wellness- és konferenciaszálloda a szállodalánc huszonhetedik egysége, a superior besorolású szálláshely üzemeltetési jogát tíz évre nyerte el a Hunguest. Az átadási ünnepségen a vezérigazgató elmondta, az üzemeltetésből eltelt kevesebb mint egy hónap tapasztalatai nagyon kedvezőek, jelenleg körülbelül 95 százalékos a foglaltság.

Azt szeretnénk, ha december végétől száz százalékos kihasználtsággal működne a nyíregyházi szálloda – jegyezte meg Hülvely István.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, ez a beruházás mérföldkő a város turisztikai életében. Szavai szerint turisztikai attrakciók fejlesztésével ugyan jól állt Nyíregyháza, a minőségi szálláshelyek területén azonban elmaradás volt tapasztalható, ezt pótolták a tavaly elkészült állatkerti Pangea Hotellel és a most átadott új négycsillagos szállodával.

A hotel építését a kormány a Modern városok program keretében 3,1 milliárd forinttal támogatta, a fennmaradó 900 millió forint a város saját forrása volt. A legnagyobb magyar belföldi szállodalánc tavaly áprilisban nyerte el tíz évre a hotelt tulajdonló önkormányzat által kiírt pályázaton az üzemeltetési jogot, amely egy alkalommal 5 évre meghosszabbítható.

Az élményfürdővel összekötött, 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálláshelyen egyebek mellett egy 195 férőhelyes teraszos étterem és egy 200 fős befogadóképességű konferenciaterem is helyet kapott, illetve a szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik.

A kiadott sajtóanyag szerint az üzemeltető éves szinten közel 20 ezer vendégre számít a Hunguest Hotel Sóstóban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában