Már több mint 20 éve van jelen

2019.12.21. 15:27

Nívódíj az Eissmann-nak

Már több mint két évtizede van jelen Nyíregyházán az eredményesen működő vállalat.

Böszörményi Attila, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezetője dr. Kovács Ferenc polgármestertől vehette át a díjat

Fotó: Pusztai Sándor

A megyeszékhely közgyűlése Nyíregyháza Város Nívódíját adományozta az Eissmann Automotive Hungaria Kft. részére. A németországi székhelyű, évi mintegy 250 millió eurós forgalmat bonyolító Eissmann Group Automotive magyar leányvállalata már több mint 20 éve van jelen Nyíregyházán.

Folyamatos fejlesztés

– Az Eissmann Automotive Hungaria Kft. a város hosszú ideje eredményesen működő üzemének számít, amely tevékenységével jelentősen hozzájárult településünk gazdasági életének fejlődéséhez. Ezért is döntöttek a képviselő-testület tagjai úgy, hogy nívódíjjal ismerik el a munkájukat – közölte dr. Kovács Ferenc polgármester.

Az 1964-ben alapított vállalatcsoport első leányvállalata 1997-ben alakult meg Szabolcs-Szatmár-Beregben, ahol a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően azóta is kiemelt helyen szerepel a termelési struktúrában. Kezdetben bérmunkában szállították az Opel és a BMW automata sebességváltójához a kiszolgáló- és burkolatelemeket. A fő profil mára a kezelőelemek gyártása lett. A nyíregyházi gyárban a prémiumkategóriás autókhoz készülnek autóipari belső elemek.

A vállalat célja, hogy továbbra is a legkiforrottabb termelési rendszerrel és a legjobb eredményekkel rendelkezzen.

A nyíregyházi telep nem pusztán a régióban, hanem Európa-szerte is büszke lehet a kiemelkedő munkakörülményeire, illetve munkahelyeinek ergonomikus kialakítására. Az idei év elején bejelentették, hogy a gyár vezetése 2,08 milliárd forintos új fejlesztést hajt végre. A több mint 700 embert foglalkoztató vállalat a beruházással további 140 munkahelyet hoz létre.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában