Koronavírus

2020.03.19. 13:57

Első a dolgozók védelme

A cég létrehozott egy házon belüli krízisbizottságot is.

A cégnél mindent megtesznek a munkavállalók védelme érdekében

Forrás: DIEHL

A repülőgépalkatrész-gyártással foglalkozó Diehl Aviation Hungary Kft. közel 700 munkavállalót alkalmaz Nyírbátorban és 120 főt debreceni mérnökközpontjában. A németországi központú cég dolgozóinak életére, munkájára is kihatással van a ­COVID-19 koronavírus, de mint azt lapunknak Bartha Attila elmondta, az új helyzet a termelésre egyelőre nincs semmiféle negatív hatással.

A Diehl Aviation Hungary Kft. SHES (Safety, Health, Environment & Security) vezetője lapunkat úgy tájékoztatta: tekintettel arra, hogy telephelyeik több országban is megtalálhatóak, ezért normál esetben gyakoriak a külföldi utazások. Amint értesültek a járvány közeledtéről, azonnal szigorító intézkedéseket hoztak, melyek értelmében csakis a legfontosabb utazások valósulhattak meg, azonban az elmúlt hetekben megelőzés céljából ezeket is teljesen leállították és arra kérték a kollégákat, a privát utazásaikat is függesszék fel a vészhelyzet elhárulásáig.

Külföldről tértek vissza

– A helyzet gyors változása miatt viszont óhatatlanul volt olyan helyzet is, hogy kollégáink külföldi útjukról érkeztek vissza. Az ő esetükben a kormány által is szorgalmazott 14 napos otthon tartózkodást rendeltük el, mind saját, mind a többi munkavállaló érdekeit szem előtt tartva. A megfelelő higiéniáról és alapvető információkról azonnal, azaz a vírus megjelenésének első pillanatától jelenleg is rendszeresen kommunikálunk dolgozóink felé. A vállalat területén több helyen helyeztünk ki kézfertőtlenítőket, és természetesen mi is megtettük azokat az intézkedéseket, amelyek összhangban állnak nemcsak a kormányzati, de a Diehl Aviation részkonszern által javasolt prevenciós intézkedésekkel is. Hőmérsékletet mérünk minden embernél, aki a gyár területére lép, nem fogadunk külsős látogatókat, ügyelünk rá, hogy elegendő személyes teret biztosítsunk a munkaállomásokon, illetve a dolgozói buszjáratokon. Természetesen folyamatosan nyomon követjük a helyzet alakulását, hogy naprakész intézkedéseket hozzunk, megtéve ezzel minden tőlünk telhetőt, hogy egészségesen tartsuk a kollégáinkat. Ennek érdekében alakult egy házon belüli krízisbizottság is, amely folyamatosan monitorozza a helyzetet, kommunikál és döntéseket hoz. A legfőbb dolgunk munkavállalóink védelme – zárta Bartha Attila.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában