gazdaság

2020.04.08. 17:30

Az első a munkavállaló

Dr. Nemes Attila gyár­igazgató szerint az abroncspiacon már érezhető a krízis hatása.

Fotó: michelin

– A járvány kezdete óta elsődleges célunk a munkatársaink egészségének és biztonságának megőrzése, családjaik támogatása. Mindenkinek maszkot, kesztyűt, kézfertőtlenítőt biztosítunk a telephelyen.

Újrahasznosítható maszkokat mi magunk is gyártunk – mondta lapunknak dr. Nemes Attila.

A Miche­lin Hungária Kft. nyíregyházi gyárigazgatója hozzátette: rendszeresen felhívják a figyelmet a távolságtartásra és a személyes higiéniai szabályok betartására, hiszen a napi lázmérés, a gyakori takarítás és fertőtlenítés tovább csökkenti a fertőzés kockázatát.

– A lelki egészség megőrzése érdekében támogatói programot indítottunk április elején. A telefonos és online felületen keresztül munkavállalóink és közvetlen családtagjaik külső szakemberek segítségét kérhetik felmerülő problémáikkal, kérdéseikkel kapcsolatban – tette hozzá dr. Nemes Attila.

A gyárigazgató elmondta, az abroncspiacon már érezhető a krízis hatása, ugyanakkor a Michelin csoport jelenleg is folytatja kereskedelmi és adminisztrációs tevékenységét. Az ellátással akadnak nehézségeik, de továbbra is biztosítani tudják az alapanyagok és késztermékek kiszállítását. Nyugat-Európában, a gyáraik egy részében, egy időszakos leállást követően, az elkövetkező hetekben indulhat újra a termelés.

Kiadták a szabadságokat

Nyíregyházán mindeddig nem változott a gyár nyitvatartása, fő tevékenységük, a személy­abroncs gyártása folyamatos, de a termelés volumenét és összetételét a megváltozott vevői igényekhez igazították, az adminisztratív területeken dolgozó munkatársak pedig otthonról dolgoznak.

– Az a célunk, hogy munkatársaink megélhetését biztosítani tudjuk.

Jelenleg a tavalyi és idei szabadságok kiadásával kezeljük a helyzetet, ezt követően a törvény szerinti állásidő fizetése következik, ahol erre szükség lesz. Arra törekszünk, hogy amint azt a gazdasági helyzet lehetővé teszi, teljes kapacitással tudjunk újraindulni – bizakodott dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. gyár­igazgatója.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában