tiszta és biztonságos

2020.04.14. 07:13

Fizetni kell a csapvízért

Aki otthon marad, a számlák kiegyenlítéséről se feledkezzen meg!

Mivel a járvány lecsengéséről szóló hírek még mindig váratnak magukra, továbbra is fokozottan figyelnünk kell a megfelelő óvintézkedések betartására. Ezek között talán az egyik legfontosabb, a rendszeres szappanos kézmosás, ami csapvíz nélkül elképzelhetetlen.

Ezért is számít fokozottan a felhasználók tudatos és másokra is tekintettel levő közreműködésére megyénk ivóvíz-szolgáltatója, a Nyírségvíz Zrt.

Segítsünk az ügyintézésben is!

– Mint tudjuk, a víziközművek kiemelt jelentőségű infrastruktúrának minősülnek, a közegészségügyben kulcsszerepet töltenek be, éppen ezért a folyamatos rendelkezésre állásuk a személyi higiénia fenntartásának alapvető feltétele.

Fontos, hogy mindenki – aki megteheti – maradjon most otthon, ugyanakkor a szolgáltatás csak akkor lehet zökkenőmentes és biztonságos, ha a felhasználók pontosan és határ­időre befizetik a víz- és csatornadíjszámláikat.

A szolgáltatás díjának megfizetése minden felhasználónak kötelessége, ami a jelenlegi helyzetben hatványozottan érvényes – tette egyértelművé a társaság a legújabb közleményében.

Arra is külön felhívják a figyelmet – különösen ebben a mindenki számára nehéz időszakban –, hogy a postai sorban állás könnyen kiváltható, hiszen a Nyírségvíz Zrt. számlái elektronikus úton is fizethetők. A hagyományos banki átutaláson és a csoportos beszedési megbízáson kívül igénybe lehet venni a Magyar Posta mobiltelefonos iCsekk szolgáltatását.

Határidőre fontos befizetni

Ügyintézés előtt minden esetben tanácsos a vízmű honlapján vagy telefonos ügyfélszolgálatán tájékozódni!

A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy aki csak teheti, a bevásárlás mellett a víz- és csatornadíjszámlák befizetésében is legyen segítségére idős honfitársainak.

A járvány idején azért is különösen hangsúlyos, hogy határidőre megtérítsék a víz- és csatornadíjakat, mert ennek hiányában a szolgáltatók nem tudják kifizetni a dolgozók bérét, elismerve a névtelen hősök munkáját, akik az egészségügyi alkalmazottak, takarítók, bolti dolgozók mellett 24 órában a felhasználókért is dolgoznak.

Teszik a dolgukat, hogy minden otthonban elérhető legyen az egészséges csapvíz, és megoldódjon a szennyvíz szakszerű elvezetése és tisztítása.

És ne feledjék: az ivóvízbázisok többsége védett, amelyekből minden szolgáltató a járvány során is folyamatosan biztosítani tudja a jó minőségű, egészséges ivóvizet!

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában