turizmus

2020.05.24. 11:30

Már szállingóznak a szállóvendégek

A korlátozások enyhítésével kinyithattak a hotelek, újra élettel telnek meg a szállodák. Sokan foglaltak már a megyei szálláshelyeken is.

20200519_Kinyitott a Pangea_PS_KM

Fotó: Pusztai Sándor

– A vendégeink már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk, hiszen a Nyíregyházi Állatpark biztonságos, szórakoztató kikapcsolódási lehetőség az egész család számára. Titkon mi abban is bíztunk, hogy amint enyhítik a korlátozásokat, a vendégeink fokozatosan érkeznek majd hozzánk – fejtegette lapunknak Czifrik Viktória, a nyíregyházi Hotel Pangea szállodavezetője.

– A vendégkörünket most száz százalékban családok teszik ki, üzleti utazók egyáltalán nincsenek. Remélem, ők is hamarosan visszatérnek, amint megnyitják az országhatárokat.

A hétvégékre össz­pontosulnak a foglalások a májusi–júniusi időszakban, a július–augusztus már telített a hétköznapokra is.

Teljes házzal és személyzeti létszámmal megyünk tovább, az áthidaló megoldásoknak köszönhetően mindenkit meg tudtunk tartani.

– Mi főleg arra törekedtünk, hogy átmozgassuk a foglalásokat úgy, hogy ne veszítsünk el vendéget, és természetesen folyamatosan érkeznek az új foglalások is. Úgy látjuk, ahogy az ország és Európa is nyit, az emberek bátrabban foglalnak.

Abban biztosak lehetünk, hogy az idén a belföldi turizmus kerül előtérbe, és ezzel párhuzamosan mi is, mint turisztikai attrakció.

Átálltak a kiszállításra

A csengeri Hotel Schusterben nemcsak szállóvendégeket fogadnak, hanem üzleti megbeszéléseknek, családi, baráti összejöveteleknek is otthont adnak. A magyar–román határ közelében ők is „éledeznek”.

– Voltak tartalékaink, ezért nem küldtük el a személyzetet, a munkaidejüket viszont csökkentettük. Azt érzékeljük, hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy visszatérjünk a veszélyhelyzet előtti időhöz.

A konyhánk üzemelt eddig is, kiszállításra rendezkedtünk be.

A korlátozások enyhítésével kinyitottunk, és várjuk a régi és leendő vendégeinket – mondta megkeresésünkre Tuba Csaba, a Hotel Schustert üzemeltető cég ügyvezető igazgatója.

– Szájmaszk viselésével és a másfél méteres távolság betartásával június elsejétől újra fogadhatunk szabadidős céllal érkező szállóvendéget – fogalmazott lapunknak Krivács András. A Fenyves Szálloda és Konferencia-központ tulajdonosa elmondta, a veszélyhelyzet kihirdetése óta csak úgynevezett üzleti vendégeket fogadhattak, ahogy a wellnessrészlegük is zárva volt.

Krivács András leszögezte, mind a húsz alkalmazottjuk állása megmaradt, és rendben megkapták a fizetésüket, senkit sem kellett szélnek ereszteniük.

Először a budapesti és a balatoni szállodák, hotelek függesztették fel a működésüket, a Fenyvesben a veszélyhelyzet március közepi kihirdetése után döntöttek a részleges bezárás mellett.

– Azóta csak üzleti vendégeket fogadtunk, napi 1–2 szállóvendégünk volt, s természetesen minden vonatkozó előírást betartva működtünk. A konyhánk sem állt le, elvitelre főztünk, a szállóvendégeink pedig csak a félpanziós menüből választhattak – tette hozzá a szálloda tulajdonosa, akitől megtudtuk: a vírushelyzet alatt elkezdték s várhatóan június elsejére be is fejezik a 2018-ban indult fejlesztéssorozat harmadik ütemét, mely részeként akadálymentesítettek, új szobákkal bővültek, nagyobb lett a hall és lobby­részleg, így megcélozzák a négy csillag superior minősítés elérését.

Óriási visszaesés

– Az éttermünk forgalma kilencven, a szállóvendégek száma kilencvenkét-kilencvenhárom százalékkal esett vissza a tavalyi bázishoz képest, az enyhítések után heti harminc százalékos forgalomnövekedéssel számolok – mondta a baktalórántházai Fenyves Szálloda és Konferencia-központ vezetője.

LTL, TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában