primom

2020.07.01. 07:00

Lendületet adó mikrohitel

Ötféle beruházási és forgóeszközhitel-­konstrukció segíti a vállalkozásokat.

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Kedvező feltételekkel indított új hitelkonstrukciót saját forrásból a PRIMOM Alapítvány. A Kiút Mikrohitel legfeljebb 10 millió forint összegig igényelhető, és a hitelkiváltáson kívül bármilyen, a vállalkozás működésével kapcsolatos célra felhasználható, a kamat pedig fix 2,9 százalék – tájékoztatta lapunkat Hargitainé Tolnai Andrea.

A PRIMOM mikrohitel-igazgatója szerint a konstrukció nagy előnye, hogy a hitelbírálatot követően rövid idő alatt hozzájuthatnak a vállalkozások a kívánt összeghez, és nincs szükség önerőre.

A többi hitelhez hasonlóan lehetőség van türelmi idő igénybevételére, legfeljebb 12 hónapig, mely időszak alatt csak a kamatot kell törleszteni az igénylőnek.

Hargitainé Tolnai Andrea szerint a hitel kezdő vállalkozások számára is hozzáférhető, a kamaton kívül pedig más költség nem terheli a vállalkozót, az előtörlesztés és az egyösszegű visszafizetés egyaránt díjmentes.

A mikrohitel-igazgató lapunknak elmondta, a folyósítás előre történik, egy összegben a pozitív bírálatot követően. A hitel igénylése egyszerű, a hitelkérelem és az előírt mellékletek benyújtását követően gyorsan sor kerül a bírálatra, szerződéskötésre és a hitel folyósítására.

Folyamatos fejlődés

– A mikrohitelt igénylők számára a PRIMOM térítésmentes üzletviteli tanácsadást is biztosít a futamidő alatt, és természetesen azt követően is igény szerint, ezzel is támogatva a vállalkozások folyamatos fejlődését.

A Kiút Mikrohitellel együtt, ágazati megkötés nélkül, ötféle beruházási és forgóeszközhitel-konstrukcióval állunk a kezdő és már működő mikro- és kisvállalkozások, agrártermelők, őstermelők rendelkezésére.

A feltételek teljesítése esetén akár kétszer 10 millió forint is igényelhető

– mondta Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM Alapítvány mikrohitel-igazgatója.

Botos Sándor a közelmúltban 7,5 millió forint mikrohitelt igényelt a PRIMOM-tól, mint azt a nyíregyházi Dérosz-Plusz Kft. tulajdonos-ügyvezetője lapunknak elmondta: a hitel igénylése és annak folyósítása közt harminc nap sem telt el, minden flottul ment, az ügyintézők, Burikné Mezei Csilla és Jáger Mária mindenben segítettek.

– A hitel egy részéből, illetve saját erőből vásároltunk egy új irodát a cégnek, a hitelösszeg másik részéből pedig új szoftvereket, egy tervező- és egy költségvetés-készítő szoftvert vásároltunk – tudtuk meg az építőipari tervezéssel foglalkozó vállalkozás vezetőjétől, Botos Sándortól.

A szakember hozzátette, a konstrukció egyik előnye, hogy eleinte csak a kamatokat kellett törleszteni, a tőke­rész visszafizetése csak később kezdődött el.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában