Baktalórántháza

2020.08.14. 07:26

A koronavírus-helyzet hatása a turizmusra

Az elmúlt időszakban komoly nehézségekkel kellett szembenézniük a turisztikai cégeknek is.

Nagyné Varga Katalin

Fotó: szilard csaki

Az idei első, februári találkozó után a napokban ismét találkoztak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt működő kamarai HR Klub tagjai.

– Az elmúlt időszakban komoly nehézségekkel kellett szembenézniük a megyei vállalkozásoknak, hiszen a koronavírus-járvány eddig nem látott akadályokat gördített a napi munkavégzés elé. Ez megnövekedett terheket rótt a cégek HR-szakembereire is, akik a találkozón megoszthatták egymással az eddigi tapasztalataikat – mondta lapunknak Nagyné Varga Katalin, a megyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára, majd hozzátette, a nemrég felújított baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ látta vendégül a klub tagjait, akiket Krivács András, a szálloda tulajdonosa, egyben a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke köszöntött.

Ágazati nehézségek

A program első részében a vendégek megtekintették a kívül-belül megújult szállodát, majd a házigazda Krivács András a veszélyhelyzet turizmusra és vendéglátásra gyakorolt hatásairól beszélt. Az ágazatban tapasztalható negatív események, illetve az azokra adott válaszok több ponton is egybecsengtek a klubtagok által képviselt ágazatok nehézségeivel. A találkozó második részében a HR Klub tagjai kötetlen beszélgetésen osztották meg egymással az elmúlt hónapok eseményeinek tapasztalatait, valamint azokat az új, egyben jó gyakorlatokat, melyek segítették a vállalkozásokat abban, hogy minél kisebb veszteségekkel vészeljék át ezt az időszakot.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában