nyírmihálydi

2020.09.30. 12:04

Újraindult a termelés a nyírmihálydi konzervgyárban

Örömteli hírrel fogadta Nyírmihálydiban szerda délelőtt a sajtó munkatársait dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Szalóki Gábor, az Universal SKS Kft. ügyvezető igazgatója, a helyi konzervgyárban ugyanis öt esztendő után a közelmúltban újraindult a termelés.

Az üzemben jelenleg negyvenen dolgoznak, a június végi újrakezdés óta nagyjából 4,5 millió üveg gördült le a szalagokról. Mint azt Szalóki Gábor ügyvezető a nyírmihálydi konzervgyárban megrendezett sajtótájékoztatón lapunk kérdésére elmondta, magántőkéből sikerült életet lehelni az üzembe.

- Eddig 300 millió forintot invesztáltunk a konzervgyárba: kicseréltük a teljes tetőszerkezetet, 50 millió forintért vásároltunk egy új kazánt, illetve 40 millió forintból tökéletesítettük a víztisztító-rendszert – sorolta az ügyvezető igazgató, majd hozzátette: a fő profiljuk egyelőre a bérgyártás, a nyírmeggyesi Parmen Konzervipari Zrt.-nek és a máriapócsi Glosternek dolgoznak, készítenek, többek közt, uborka-, paprika, alma-, és meggykonzervet is.

A cég a jövőben tovább fejlesztene, szeretnének egy 200 négyzetméteres hűtőrészleget is kialakítani, illetve tervezik a 100 fok fölötti gyártás beindítását, ezzel fémdobozos termékeket is elő tudnának állítani a konzervgyárban, ami lehetővé tenné, hogy a mostani 5-6 hónapos gyártási időszakot 12 hónaposra nyújtsák.

- A nyírmihálydi üzem újraindításában a magyar kormánynak is jelentős szerep volt, ugyanis sikerült elnyernünk egy 52 millió forintos foglalkoztatás-bővítő pályázatot – emelte ki az Universal SKS Kft. ügyvezető igazgatója, Szalóki Gábor.

- Köszönjük a befektetőcsoportnak, hogy az újrakezdésnek köszönhetően új munkahelyek jöhettek létre – vette át a szót dr. Simon Miklós. A térség országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy a kistelepüléseken működő kisebb-nagyobb vállalkozások felszívják a helyi munkaerőt.

- Azt tapasztalom, hogy az itteniek nem szívesen vállalnak távolabb munkát, ez a konzervgyár zömében a nyírmihálydiaknak biztosít munkalehetőséget – fogalmazott dr. Simon Miklós. A negyvennyolc esztendős Jenei Attiláné már az öt évvel ezelőtti bezárás előtt is a konzervgyárban dolgozott, a június végi újrainduláskor örömmel tért vissza egykori munkahelyére.

- Korábban a csomagolásba segítettem be, most már egy kicsivel előrébb léptem a ranglétrán, ugyanis műszakvezető vagyok. Itt lakom Nyírmihálydiban, örülök, hogy újra az itteni konzervgyárban dolgozhatok – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában