Egyszerűen igényelhető

2020.10.15. 20:01

Kiút lehet a mikrohitel

Szeptember 30-ig 58 vállalkozó közel 424 millió forint összegű mikrohitelt kapott.

A Primom Alapítvány a vírushelyzet alatt is igyekszik segíteni a kis- és középvállalkozásoknak

Forrás: MW-archív

Fotó: Pezzetta Umberto

– A Primom Alapítvány évtizedek óta megbízható pénzügyi partnere a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. Kiemelt feladatunknak tekintjük a megyei gazdálkodók pénzügyi helyzetének javítását kedvező hitelkonstrukciókkal. Nincs ez másképp most, a vírushelyzet idején sem – tájékoztatta lapunkat Hargitainé Tolnai Andrea. A mikrohitel-igazgató elmondta, a megyeszékhelyen működő alapítvány közvetíti az Országos Mikrohitelt, de a saját forrásból működtetett Helyi Mikrohitel Alapból is nyújt hitelt olyan vállalkozásoknak is, melyek agrártevékenységet folytatnak, vagy családi gazdálkodók.

Egyszerűen igényelhető

– A járvány okozta gazdasági nehézségek áthidalására saját forrásból új, még egyszerűbben igényelhető konstrukciót hoztunk létre, kedvező feltételekkel. A Kiút Mikrohitel iránti igényt mutatja, hogy a 300 millió forintos keretösszeg gyorsan gazdára talált, 32 vállalkozó vette igénybe, leginkább likviditási gondjainak megoldásaként. Az alapítvány kuratóriuma ez év szeptember 18-án további 200 millió forinttal megemelte saját forrásból a Helyi Mikrohitel Alapot, igazodva a megnövekedett igényekhez – emelte ki Hargitainé Tolnai Andrea, aki hozzátette: szeptember 30-ig 58 vállalkozó kapott közel 424 millió forint összegű mikrohitelt.

A hitelek igénybevétele során továbbra is van lehetőség türelmi idő kérésére, legfeljebb 12 hónapig, mely időszak alatt csak a kamatot kell törleszteni az igénylőnek, a hitel kezdő vállalkozások számára is hozzáférhető. A pozitív bírálatot követően a folyósítás minden esetben előre történik egy összegben. Az alapítvány továbbra is figyel a vállalkozások visszajelzéseire és a gazdasági környezet változásaira, így a hitelek mellett továbbra is ingyenesen biztosít a gazdálkodók számára tanácsadást, hazai és nemzetközi piaci vonatkozásokban egyaránt. Inkubációs szolgáltatással is igyekszik segíteni a vállalkozásoknak ebben a nehéz időszakban – tudtuk meg Hargi­tainé Tolnai Andreától.

A nyíregyházi Rehaboptik Kft. tulajdonosa is igénybe vette a Primom Alapítvány szolgáltatását, Buboriné Balázs Tünde 10 milliós mikrohitelt vett fel az idén nyáron. – A vírushelyzet ellenére is sikerült fejleszteni a szemészeti magánrendelőnket, hiszen a mikrohitel segítségével megvásároltunk egy 21 milliós OCT szemvizsgáló készüléket, ami komplex szemészeti vizsgálatok elvégzésére alkalmas, kiszűrhető vele többek közt a glaukóma, más néven zöld hályog – mondta el lapunk érdeklődésére a megyeszékhelyen működő Tünde Optika és Egészség Stúdió vezetője. Buboriné Balázs Tünde hozzátette, a hitel igénylése és a folyósítás közt csak két hét telt el, az ügyintézés gyors volt, és zökkenőmentes. – A Primom a cégem 2011-es indulásánál is hitelt nyújtott nekem, akkor, amikor a kereskedelmi bankok nem tudtak segíteni – emelte ki a ­Rehaboptik Kft. ­tulajdonosa.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában