Agroker Holding

2021.01.08. 07:00

A kertészettől a szántóföldekig

Bizakodva gondol az előttünk álló 2021-es esztendőre az Agroker Holding vezérigazgatója.

GB

A műtrágyaraktárban mindig van munkája a targoncának

Forrás: a szerző

– Az Agroker Holding Zrt. kifejezetten jó gazdasági évet tudhat magáénak 2020-ban. A Covid–19-­járvánnyal járó nehézségek ellenére sikerült tovább növekednünk, árbevételünk az elmúlt tíz évben több mint négyszeresére nőtt, és ­meghaladta a 20 milliárd forintot – pillant vissza a múlt évre az Agroker Holding első számú vezetője. Pintér István siet hozzátenni: a növekedés komoly siker, hiszen a piaci verseny továbbra is kíméletlen.

Pozitív tapasztalatok

– A 2021-es esztendőre bizakodva gondolok – tér rá az új évi várakozásaira a vezérigazgató. – A megtapasztalt válság nehézségei mellett én igyekszem a pozitív tapasztalatokból építkezni. Gyorsult a vállalat belső működése, megerősödött a digitális kapcsolattartás, a kollégák új képességekre tettek szert. Az Agrokerben a több évtizedes működés során felhalmozódott tudás és kapcsolati tőke az alkalmazkodóképességünkkel együtt tesz ilyen optimistává. Regionális agrárdisztribútorok vagyunk, több ezer partnerünk van.

Pályázatokra is számítanak

– A korábban kertészeti specialistaként számontartott gépkereskedelmi palettánk jelentősen bővült.

– A gépforgalom emelkedéséhez számítunk olyan pályázatok megjelenésére, amiket a termelőknek írnak ki. Partnereinknek több szolgáltatást nyújtunk, a hagyományosnak tekinthető szervizen, a növényvédelmi szaktanácsadáson kívül elektronikus számlázást és folyószámla-ügyintézést vezettünk be. A hitelek és biztosítások közvetítése is javít a feltételeken.

– Természetesen a felvázolt optimizmusomhoz nagyon fontos, hogy partnereink olyan időjárási és gazdasági környezetbe kerüljenek idén, ami lehetővé teszi számukra a magas színvonalú gazdálkodást és a fejlődésükhöz szükséges beruházások megvalósítását – fejtette ki Pintér István.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában