Autóvilág

2021.01.25. 16:53

Európában piacvezetők

Hatodik esztendeje állnak a haszongépjármű-piac élén a kontinensen.

KM

A Mustang Mach-E felgyorsította a Ford elektromobilitási tervét

Forrás: Ford

„Példátlan év volt, és a járvány még mindig hatással van az üzletre. Haszongépjármű-stratégiánk továbbra is sikeres: a tavalyi volt zsinórban a hatodik piacvezető évünk Európában” – kezdte évértékelőjét Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. Hozzátette: „A Puma és a Kuga a SUV-növekedésünk éllovasai, most pedig felgyorsítjuk elektromobilitási tervünket a díjnyertes Mustang Mach-E bevezetésével, amely érzelmeket ébresztő imázst és fejlett, tisztán elektromos hajtásláncot kínál.”

Nagyot ugrott a Puma

A Puma tavaly erősen kezdett: az eladott autók 45 százaléka gazdagon felszerelt Titanium X és ST-Line X változat volt. A negyedik negyedévben a Puma volt a Ford második legkelendőbb személyautója.

A házhoz szállítás új rekordokat hozott a haszongépjármű-szegmensben, és a Ford új termékeket mutatott be 2020-ban. Borítékolható, hogy a Transit Trial és Active új vevőket nyer meg az idén. A vadonatúj Mustang ­Mach-E SUV tisztán elektromos hajtásának menetdinamikája önmagáért beszél, és nulla károsanyag-kibocsátást kínál.

A Ford Európában 974 982 járművet értékesített 2020-ban, ami 7,1 százalékos piaci részesedést jelent. Amellett, hogy a hatodik éve az első számú haszongépjármű-márka a húsz legfontosabb európai piacon, tizenkét éve Magyarországon és 56 esztendeje az Egyesült Királyságban is éllovasnak számít. A kontinensen leginkább Ausztriában, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Csehországban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Spanyolországban, Romániában, Svédországban és Svájcban van jelen a márka.

Tájékoztat a veszélyről

Egy közlekedésbiztonsági adatmegosztó megállapodás keretében a Ford ezentúl több márkára is kiterjeszti fejlett figyelmeztető rendszerének szolgáltatását, ami az úton kialakult veszélyes helyzetekről tájékoztatja az autósokat. Az új Puma modellben 2020 elején bevezetett, és azóta az újonnan gyártott Fordokban – köztük a vadonatúj Kugában – is elérhető vészhelyzet-előrejelző rendszer már ma is hatékonyan működik, tájékoztatva a vezetőt a balesetveszélyről – még akkor is, ha az egyelőre nem látható egy kanyar miatt vagy a többi járműtől.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában