Nyírtelek-Gyulatanya

2021.03.31. 15:39

Egy drónvideó segítette a munkát

Augusztinyi András szeretné a kísérletek tapasztalatait megismertetni.

Nádasi Zoltán

Gyulatanyán reménykednek, hogy az idén már megrendezhetik a különböző fajtakísérleti bemutatókat

Fotó: Archív Fotó: Szerző

– A Né­bih Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán mind a termelők, mind a szakemberek körében évek óta nagyon népszerűek a beállított fajta- és technológiai kísérletek, valamint az azokra szervezett bemutatók, ám a pandémia miatt tavaly sajnos nem tarthattuk meg ezeket a rendezvényeket – mondta Augusztinyi András, az állomás kísérleteinek vezetője.

Elégedett partnerek

A szakember hozzátette, ennek ellenére a partnerek, például a vetőmagokat vagy a vetőgumókat, valamint a különféle inputanyagokat, többek között a tápanyag-utánpótlási készítményeket, illetve a növényvédő szereket forgalmazók is elégedettek voltak az elmúlt évben náluk elért eredményekkel.

– A személyes gazdálkodói jelenlét hiányát igyekeztük pótolni, így készítettünk egy drónnal felvett videóanyagot arról, hogyan is teljesítettek a különféle fajták és technológiák 2020-ban. Az idei kísérleteinket ezekre a tapasztalatokra alapozva állítottuk be Gyulatanyán, és abban is bízunk, hogy a járványhelyzet majd lehetővé teszi, hogy a rendkívül népszerű rendezvényeinket az idén már meg tudjuk tartani – adott tájékoztatást Augusztinyi András.

Az állomásvezető elmondta: az idén kísérleteznek a repcével, a kalászosokkal, a napraforgóval, a kukoricával, a burgonyával és csemegekukoricával is, a kukorica, a napraforgó és a burgonya esetében mikro- és mezoparcellás kísérletek is be lesznek állítva, a betakarításnál természetesen a partnercégek munkatársai jelen lehetnek.

– Az érdeklődő gazdálkodók, szakemberek pedig az egész vegetációs időszak alatt, előre egyeztetett időpontokban, kis ­csoportokban, megtekinthetik az ­állományokat – mondta. Nádasi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában