Nyíregyháza

2021.06.24. 17:10

Erősíteni szeretnék a foglalkoztatást

A projekt keretében elkészült egy munkaerő-piaci adatbázis is.

Fotó: Dodó Ferenc

Tavaly februárban indult el „A kamarák közötti együttműködés erősítése a foglalkoztatás javítása érdekében Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című román-magyar együttműködési program, amelyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezető partnerként vesz részt. A részletekről Katóné Pusztai Nóra projektmenedzser tájékoztatta csütörtök délután a sajtó képviselőit a kamara nyíregyházi székházában.

A foglalkoztatás támogatása

– A projekt fő célkitűzése a kamarák és más munkaerő-piaci szereplők közötti együttműködést elősegítése a határ menti régió munkaerő-foglalkoztatottságának támogatása érdekében, hozzájárulva ezzel a foglalkoztatás erősítéséhez – mondta Katóné Pusztai Nóra, aki beszélt az eddig megvalósult eredményekről is.

– Elkészültek a projekthez kapcsolódó arculati elemek, kommunikációs felületek és reklámtárgyak, úgy mint a táskák, tollak, mappák, pendrive-ok és szórólapok, amelyeket a különböző, a projekttel kapcsolatos rendezvények résztvevői kapnak.

Létrehoztunk egy közös honlapot, ami magyar és román nyelven is elérhető. A honlapon valamennyi releváns információ megtalálható, feltöltöttük az elkészült szakmai dokumentumokat, stratégiákat és elemzéseket.

– Elkészült továbbá egy online munkaerő-piaci adatbázis is, ahol jelenleg még csak a piaci, statisztikai információk, a munkavállalással összefüggő hasznos tájékoztatók olvashatóak, de ide regisztrálhatnak majd a vállalkozások, feltölthetik az éppen aktuális szabad pozícióikat, valamint itt kereshetnek az álláskeresők is a nyitott munkalehetőségek között – sorolta a projektmenedzser, majd áttért a helyi termék kiadványról is.

– Ennek azért van jelentősége, mert ha minél többen választják a helyi termelők termékeit és szolgáltatásait, az hozzájárulhat a helyi gazdaság fejlődéséhez, hiszen a fogyasztók helyben vásárolnak, a profit a helyi vállalkozások sikeres működését támogatja – emelte ki Katóné Pusztai Nóra.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában