PRIMOM

2021.07.07. 12:17

Itt az új hitelkonstrukció

A PRIMOM eddig közel 16 milliárd forint kedvezményes hitellel és vissza nem térítendő támogatással segített ügyfeleinek.

Fotó: Dodó Ferenc

Újabb hitelkonstrukcióval bővült a nyíregyházi PRIMOM Alapítvány Országos Mikrohitel Programja, a részletekről Czomba Csaba kuratóriumi elnök tájékoztatta a sajtó képviselőt szerdán, az alapítvány Luther utcai irodájában. A rendezvényen elhangzott, a július 15-étől a felvehető hitel összege 15 millió forintra, ezzel párhuzamosan a futamidő 15, míg a türelmi idő 3 évre emelkedik.

Három alkalommal

- A hitelt egy ügyfél, eltérő hitelcélokra, három alkalommal is igényelheti, ebben az esetben a hitelösszeg elérheti a 45 millió forintot is. A beruházási és forgóeszköz hitel mellett bevezettük a Szabad felhasználású mikrohitelt, ebben a konstrukcióban a futamidő alatt bármikor lehetőség van plusz 12 hónap türelmi idő igénybevételére – sorolta Czomba Csaba, aki hozzátette, a kamat továbbra is fix 3,9 százalék, emellett semmilyen más költség nem terheli az adóst, nincsenek „apró betűs” részek, ráadásul a lejárati idő előtti visszafizetés is egyszerűen, szerződésmódosítás és többletköltség nélkül hajtható végre.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az új hitel biztosítja a kezdő és már működő vállalkozások működésének fenntartásához, fejlesztéséhez szükséges többletforrásokat, lehetővé téve a beruházási, eszközbeszerzési tervek megvalósítását, hozzájárul a likviditás megőrzéséhez, valamint támogatást biztosít a pandémia előtti üzletmenet stabilitásának visszanyeréséhez.

– A megújult Országos Alap szolgáltatásai mellett a PRIMOM Alapítvány Helyi Mikrohitele, a Klasszikus Mikrohitel, az Áthidaló Mikrohitel 1-2 változatlanul továbbra is a megyei vállalkozások rendelkezésére áll – hívta fel a figyelmet a kuratóriumi elnök. Czomba Csaba szerint az alapítvány a nem bankképes vállalkozásokat támogatja, mégpedig ágazati megkötés nélkül, így segíteni tudnak az agrárvállalkozásoknak, az őstermelőknek és az őstermelők családi gazdaságának is.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában