Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.08.27. 11:12

Elkezdhetjük a zöldmetszést

Az ültetőgödrök aljára terítsünk szerves trágyát vagy komposztot.

KM

A gyümölcsfákon található sarjakat tőből távolítsuk el. A gyökérsarjak eltávolításakor az előtörés helyét bontsuk ki a földből, és határozott mozdulattal tőből tépjük ki. Akárcsak metszés után, itt se maradjon el a sebkezelés. A letermett őszibarackfák nyár végi, szeptemberi zöldmetszésével tehetjük levegősebbé a gyümölcsfa koronáját, elősegítve a jövő évi termőrügyek kialakulását. Szeptemberben itt az ideje a köszméte és a ribiszke ifjításának, ritkításának – ad hasznos kerti tanácsokat a közelgő szeptemberi hónapra a kertlap.hu.

Telepítési előkészületek

Az őszi gyümölcsfa-telepítéshez előkészíthetjük az ültetőgödröket, amelyeknek az aljára terítsünk szerves trágyát vagy komposztot. Mivel a málna félcserje, és a letermett részek elszáradnak, ezeket tőből ki kell metszeni. Az elburjánzott málna felesleges tősarjait nyár végén távolíthatjuk el. A tőritkítás során ideális esetben egy tövön négy-öt sarj maradjon. Ugyanez a sorban ültetett málna esetében 10-15 sarj méterenként. Az életerős gyökérsarjakkal pótolhatjuk a kiesett málnatöveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában