Nyíregyháza

2021.09.22. 13:27

Díjak tengerében lubickol Nyíregyháza

Komoly presztízse lett a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelynek.

Fotó: Ladányi Tóth Lajos

A példátlanul sikeres testvérvárosi találkozó után sajtótájékoztatón gyűjtötték csokorba a városházán az elmúlt időszak országos visszhangot kiváltó elismeréseit. Külön erény, hogy mindezt a pandémia idején sikerült elérni, tehát a veszélyhelyzet idején is jelesre vizsgázott a megyeszékhely.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2020-ban Az Év Ipari Parkja díjat a Nyíregyházi Ipari Parknak ítélte oda. Az önkormányzat nevében az elismerést Jászai Menyhért alpolgármester vette át a budapesti gálán.

– Ez a díj visszaigazolása annak, hogy jó úton járunk – mondta Bartók Dávid, a Nyíregyházi Ipari Park Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A 127 hektáros déli ipari parkot az elmúlt években sok vállalat választotta székhelyeként. Prioritásnak számít a színvonalas munkahelyteremtés, a beruházások segítése, és a tények önmagukért beszélnek: az új ipari park egyre népszerűbb a cégek körében – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Ki gondolta volna néhány éve, hogy egyáltalán szóba kerül Nyíregyháza a mértékadó Financial Times globális felmérésén. Nos, felkerültünk a világ öt legjobb befektetésösztönzési célpontjainak a listájára a feltörekvő városok kategóriájában. De az is nagy megtiszteltetés, hogy elnyertük az Art is Business Kulturális Turizmus Díjat. Szintén megbecsülendő a 2020/2021-es Boldogságtérkép apropóján, hogy Nyíregyháza lett az ország második legboldogabb városa a megyeszékhelyek közül. A Jobb Veled a Világ Alapítvány és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem kutatócsoportja sok szempontot vett figyelembe, így hirdettek eredményt.

A megyeszékhely Tehetségbarát Önkormányzat Díjat nyert a családokért felelős tárca nélküli miniszter megbízásából a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. révén kiírt pályázaton.

– Nagy megtiszteltetés volt átvenni az elismerést a gálán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől. A másfélmillió forintos támogatásból többek között ifjúsági programokat lehet szervezni a Diákpolgármesteri Iroda és a Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal közreműködésével. A díj összegének felét a tehetséges gyermekek és fiatalok egyéni vagy csoportos fejlesztésére, szakmai és anyagi támogatására fordítjuk – közölte Jászai Menyhért alpolgármester.

Tavaly Nyíregyháza 25 nevezéséből 19 elismerésben részesült, azaz a legtöbb Városmarketing Gyémánt Díjat és a Marketing Főváros 2020 kitüntető címet érdemelte ki a dinamikusan fejlődő település. Néhány napja hirdették ki az idei eredmémyt, eszerint 2021-ben 20 városmarketing díjjal tartotta meg a Marketing Főváros titulust. A Covid 19-re adott legjobb társadalmi válasz speciális kategóriában ezüst minősítésben részesült a Mozdulj, Nyíregyháza!, az önkormányzat által szervezett térítésmentes mozgásprogram-sorozat. S ha ehhez még hozzávesszük, hogy a Családbarát Díj is többször „megtalálta” a várost, akkor tényleg a díjak tengerében lubickol Nyíregyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában