Kukorica

2021.09.14. 16:39

Kukoricabemutató Gyulatanyán

A gazdálkodók a termőhelyükhöz illő, jó fajta választásával növelni tudják a termésük mennyiségét.

Nádasi Zoltán

Átfogó képet kaphatnak a kukorica helyzetéről

Forrás: Archív fotó / Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

A sikeres, júliusi burgonyabemutatót követően ebben a hónapban is lesz nívósnak ígérkező rendezvény a Nébih Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán.

Szeptember 16-án, csütörtökön fél tíztől rendezik meg az Országos Kukorica Mezoparcellás Fajta- és Növényvédelmi Technológiai Bemutatót, amelynek Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke lesz a fővédnöke.

Negyven hibridet néznek meg

A tartalmas szakmai programban neves szakemberek tartanak majd előadásokat, a szántóföldi bemutatón pedig a fajtakísérletek eredményeit tekinthetik meg az érdeklődők.

Augusztinyi András, az állomás kísérleteinek vezetője elmondta, hogy a résztvevők meggyőződhetnek arról, hogyan fejlődtek a gyakorlatban a kukoricák ebben a környezetben. Az eseményen több mint 40 hibridet nézhetnek meg közelről.

– Nagyon fontos informálódniuk a gazdálkodóknak, mert a termőhelyükhöz illő, jó fajta választásával növelni tudják a termésük mennyiségét – jegyezte meg Augusztinyi András.

A rendezvény egész ideje alatt a közreműködő szervezetek és cégek a kiállítói standjaikon mutatják be a termékeiket és a szolgáltatásaikat, valamint szaktanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére. A szervezők szívesen látnak minden vendéget, szakembert, termelőt és gazdálkodót a gyulatanyai bemutatón.

Az eseményen adják át a XII. Kukorica Termésverseny országos díját is: dr. Szieberth Dénestől, a Magyar Kukorica Klub Egyesület elnökétől veheti át az elismerést Papp György nyírderzsi gazdálkodó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában