Nyírbátor

2021.09.06. 13:36

Unilever: új gyártócsarnokot adtak át Nyírbátorban

Fotó: Pusztai Sándor

– Az év végére a cél, hogy elérjük az 5,5 százalékos gazdasági növekedést – fogalmazott hétfőn a nyírbátori Unilever üzemavató ünnepségén Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter gratulált a cég 17,5 milliárd forint összértékű beruházásához, melynek keretében megépült egy 11 ezer négyzetméteres gyártócsarnok, valamint két új gyártósort is beszereztek.

– A magyar kormány a válságkezelésnek azt a formáját választotta, amely támogatja a beruházásokat. A beruházásból lesznek a munkahelyek, a munka eredménye a gazdasági teljesítmény, a stabil, jó teljesítmény pedig gazdasági növekedéshez vezet – emelte ki Szijjártó Péter. Hozzátette, a 17,5 milliárdos fejlesztés részeként 100 új munkahelyet hoz létre az Unilever.

- A beruházásnak köszönhetően Nyírbátorban működhet majd Európa legnagyobb háztartásvegyipari gyára – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

– A beruházás és az építkezés teljes egészében az úgynevezett körforgásos gazdaság kritériumainak felel meg, így például a beton- és vashulladékok száz százalékát újra felhasználtuk azokból a régi, lebontott épületekből, amelyek az új raktár jelenlegi helyén álltak. A megújuló energiaforrások arányát is fokozatosan növeljük telephelyeinken – mondta Alberto Di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezetője.

– Az elmúlt időszakban Nyírbátorba 47 beruházás érkezett, több mint 33 milliárd forint összértékben – összegzett dr. Simon Miklós, aki kiemelte az Unilever a társadalmi felelősségvállalás területén végzett munkáját, a térség országgyűlési képviselője példaként a Domestos és a tisztítószer-adományozási programot említette.

További részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában