Michelin

2021.10.28. 18:15

Negyed évszázada Nyíregyházán

A megyénkben két telephellyel is működő Michelin születésnapot ünnepel.

Fotó: [email protected] +36305431120

Huszonötödik évfordulóját ünnepli a Michelin nyíregyházi egysége, ebből az alkalmából a vállalat történetét elevenítették fel csütörtök délután Nyíregyházán. Tóth László, a Michelin Csoport alapanyag beszerzési igazgatója, aki privatizáció időszakában a Taurus vezérigazgatója volt, a negyed évszázaddal ezelőtti eseményekről mesélt. Elmondta, hogy 1996-ban több világcég is pályázott a nyíregyházi gumigyárra, azonban közülük csak kettő volt, amely a teljes vállalatot átvette volna – és egyikük a Michelin volt.

– A nemzetközi cég az elmúlt 25 évben több mint 170 milliárd forintot költött infrastruktúrára, hogy a négy magyarországi telephelyét korszerűvé tegye – tette hozzá dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője. – Nyíregyházán, ahol korábban elsősorban mezőgazdasági abroncsokat gyártottunk, ma már csúcskategóriás sportabroncsot, olyan vevőknek, mint a Porche vagy Land Rover. Ebből a gyárból évente 2 millió darab gördül ki. Az ügyvezető hozzátette: a nyíregyházi telephely 1300 embert foglalkoztat, Tuzséron pedig egy csoportszintű stratégiai alapanyagbeszerző bázis működik.

Közös értékek

– Ez a cég a város és a térség egyik jelentős munkaadója, nagy szerepet játszik a megye életben és a helyi gazdaság élénkítésében is – mondta el az ünnepségen dr. Szabó Tünde, országgyűlési képviselő. – Fontos tényező, hogy egy nagy cég mennyi figyelmet fordít a társadalmi szerepvállalásra, és ezen a területen is a gumigyár kiemelkedő teljesítményt nyújt – hangzott az elismerés.

– A városvezetés az elmúlt tíz évben kiváló kapcsolatokat ápol a nagy foglalkoztatókkal, így a Michelinnel is – fűzte hozzá dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Emögött ott vannak a közös értékek: mint a helyi gazdaság fejlődésének segítése, a meglévő munkahelyek megtartása és újak létrehozása, nem utolsósorban a fiatal szakemberek itthon tartása. Mindezekben rendkívül nagy lehetőségeket nyújt Nyíregyházán a 25 esztendős nagyvállalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában