Nagy lehet az érdeklődés

2021.10.05. 20:00

Vásárra viszik a keleti kincseket

Egészséges, minőségi élelmiszerekkel mutatkozik be az egyesület.

GB

Dr. Ratkos József (jobb szélen) gőzerővel készül az OMÉK-re

Fotó: Galambos Béla

Részt vesz az október 7-én, csütörtökön a Hungexpo területén megnyíló 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) a Veisz János Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete – Termelők Klasztere.

Nagy lehet az érdeklődés

– A vadászati világkiállítás záróakkordjaként is felfogható négynapos budapesti rendezvény bár a korábbiakhoz képest kisebb területet foglalhatott el, a nemzetközi vadászati seregszemle miatt annál nagyobb érdeklődésre számíthat – ad hangot bizakodásának a nyíregyházi székhelyű egyesület elnöke. Dr. Ratkos József arról tájékoztatott, hogy a Keleti Kapu égisze alatt ökológiai termék­előállítással foglalkozó tagjaik közül a régióból kilencen mutatkozhatnak be az OMÉK B pavilonjában.

– Baráth Lajosné Tákosról tájjellegű gasztronómiai termékekkel, miként falubelije, Sipos Sándorné a hagyományos szatmár-beregi konyha alapanyagaival, ételeivel lesz jelen. Szondiné Tóth Ágnes és Szondi Kristóf fiatal vállalkozó különféle gombakészítményeket mint gyógyító fehérjeforrásainkat mutatják be. Mester Károly agrármérnök kutatásai eredményeként létrehozott, egészségőrző növényi esszenciáival jelentkezik. Berényi Ágnes homeopátiás étrendi adalékaival mint kondicionáló szerekkel szerepel majd a kiállításon. Batóné Kapcsos Judit egy saját innovációval, a vízháztartást aszályban segítő Fitokondival lesz jelen. Pénzes Éva, a talajéletet serkentő oltóanyagot kínál Biofil néven. A Köhler Mihály nevével fémjelzett társaság a riolittufa-vulkáni hamu sokoldalú felhasználását kínálja. Végül ott leszünk az erre az alkalomra elkészült termék­ismertető kiadványainkkal is, amelyekben közkinccsé tesszük mindazokat a biológiai alapokat, amelyek az őshonos kalászosok (tönköly, tönke, alakor búzák, a szerk.) a nyírségi „rögön” nemesített hungaro-durumrozs gazdálkodásba illesztésével remekül szolgálhatják a családi gazdálkodók biztonságát és jövedelmét, továbbá a fogyasztók minőségi táplálékforrás iránti igényét – mondta lapunknak a Keleti Kapu elnöke, dr. Ratkos József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában